Peste 100 de candidați din Bistrița-Năsăud participă la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020

364

Peste 100 de persoane din Bistrița-Năsăud s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din data de 6 decembrie, a anunțat Biroul Electoral de Circumscripție Județeană (BEJ) Bistrița-Năsăud. Cei mai mulți dintre candidați și-ar dori un fotoliu de deputat. 

BEJ Bistrița-Năsăud a anunțat că a constatat rămânerea definitivă a candidaturilor pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

Astfel, ”sunt definitive listele de candidati pentru 12 competitori electorali: UDMR, Partidul Verde, PMP, PNL, PSD, Partidul Pro România, Partidul Puterii Umaniste Social-Liberal, Alianta pentru Unitatea Românilor (AUR), Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache (PNȚ M-M), PER, Alianța USR-PLUS, ARN si două candidaturi independente (pentru Camera Deputatilor). Un număr de 11 competitori electorali au liste de candidati atât pentru Senat, cât și pentru Camera Deputaților, iar un competitor electoral (ARN) a depus listă (cu un singur candidat) doar pentru Camera Deputaților. Astfel, potrivit BEJ Bistrița-Năsăud, pentru SENAT candidează 39 de persoane, iar pentru Camera Deputaților candidează 78 de persoane”, precizează BEJ Bistrița-Năsăud într-un comunicat de presă.

Competitorii electorali, listele de candidați independente sunt următoarele: