Peste 180 de elevi din Bistrița-Năsăud nu au fost mulțumiți de rezultatele obținute la examenul de Evaluare Națională

112

Peste 180 de elevi din Bistrița-Năsăud nu au fost mulțumiți de rezultatele obținute la examenul de Evaluare Națională, astfel că ei au depus contestații și au solicitat recorectarea lucrărilor, informează Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

Cele mai multe contestații au fost depuse la disciplina Matematică – 95, urmată de Limba și literatura română – 85 de contestații și Limba și literatura maternă – o singură contestație. În urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 77,1% față de rezultatele inițiale (77%). Niciun candidat nu a obținut media 10 (zece). În urma reevaluării, pentru 45 de lucrări nota a fost mărită.

Astfel, rezultatele finale ale examenului de Evaluare Națională, sesiunea iunie 2021, arată că la proba de Limba și literatura română, 1.666 de candidați (85,7%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 6 candidați au obținut nota 10. La Matematică, 1292 de candidați (66,6%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 4 candidați au obținut note de 10.

Elevii claselor a VIII- a au susținut probele examenului de Evaluare Națională în perioada 22 – 25 iunie.

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).