Peste 30 de deținuți din Penitenciarul Bistrița, pozitivi la testarea COVID-19

143

Peste 30 de deținuți din Penitenciarul Bistrița au fost depistați pozitiv la testarea COVID-19, au anunțat vineri reprezentanții unității de detenție. 

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bistrița, comisar șef de poliție penitenciară Cosmin Părăuan, a precizat că este vorba despre 31 de cazuri. Toți deținuții confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 au fost transferați la Penitenciarul-Spital București-Jilava, în vederea aplicării conduitei terapeutice optime.

”Sublinem că starea de sănătate a persoanelor private de libertate nu ridică dificultăți, unitatea penitenciar-spital gestionând cazuri ușoare sau medii de îmbolnăvire”, a adăugat Cosmin Părăuan.

În prezent, la nivelul unității se aplică măsuri specifice de intervenție, cu precădere pe linia monitorizării stării de sănătate a tuturor persoanelor custodiate și a personalului, nefiind identificate noi cazuri de îmbolnăvire sau manifestări ale simptomatologiei specifice COVID-19.

”Administrația locului de deținere menține o legătură permanentă cu Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, implementează măsurile recomandate și întreprinde toate demersurile necesare protejării persoanelor aflate în custodie. De asemenea, prin activități permanente de informare, atât a persoanelor private de libertate, cât și a aparținătorilor, se asigură transparența în modul de gestionare a situației epidemiologice actuale și un climat carceral echilibrat”, a completat sursa citată.