PNL se instalează la putere în teritoriu: Ovidiu Frenț a predat Prefectura lui Stelian Dolha

1133

Zi plină astăzi pentru vechea dar și pentru noua conducere a Instituției Prefectului, pe durata a două ore făcându-se schimbarea de gardă, în locul lui Ovidiu Frenț fiind numit prim-vicepreședintele PNL Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha.

Ex-prefectul Ovidiu Frenț: Era timpul pentru o schimbare

Fix la ora 15.00, fostul prefect Ovidiu Frenț și ex-subprefectul Ciprian Ceclan au intrat în sala de ședințe a Palatului Administrativ unde au susținut ultima conferință de presă din această postură. Cuvântul principal a aparținut lui Ovidiu Frenț, cel care a precizat că nu a demisionat din această funcție după căderea Guvernului Dăncilă pentru că nu avea cui să predea prerogativele  și obligațiile ce rezidă din această funcție: ” Știți că nu m-am cramponat de acest scaun, dar la  fel de bine știți că în cei opt ani de acitivtate pe cele două funcții,  de subprefect și de prefect, am reușit să fac numeroase lucruri bune. De altfel, pe site-ul Prefecturii veți găsi un raport asupra activității mele ca prefect al județului Bistrița-Năsăud.  Eu, personal, simţeam nevoia să plec din această funcţie, mai ales că mai am cumulate 48 de zile de concediu neefectuate şi simţeam nevoia unei pauze. Nu eram convins că se va trece la profesionalizarea funcţiei de prefect, de subprefect şi de inspector guvernamental, este o mare minciună. (…) Ar fi foarte bine să se asume, pentru cei care vom veni după noi, aceste funcţii politic, care să fie pe perioada mandatului Guvernului. E o muncă cu un grad extrem de mare de uzură şi întotdeauna s-a considerat că atunci când ceva merge rău, prefecţii să plătească, pentru a se calma spiritele în spaţiul public şi a se oferi nişte victime şi apoi se analizează. Plec liniştit, cu capul sus şi le mulţumesc celor care mi-au spus că mi-am făcut foarte bine datoria”, a spus Ovidiu Frenţ.

Întrebat dacă se va reînscrie în PSD, Ovidiu Frenț a spus că se va gândi în timpul concediului pe care abia îl așteaptă, dacă va mai activa din punct de vedere politic: ” Astăzi, aș spune că nu, asta dacă mă gândesc cât greu este să facă politică, și, care nu este cel mai amabil spațiu din această lume, dar aș vrea să las timpul să decanteze. Da, știu, never say never, dar,hai să treacă aceste sărbători și voi lua o decizie”.

În ceea ce îl privește pe Ciprian Ceclan, și el fost membru PSD, acesta a dat un răspuns similar cu cel al lui Ovidiu Frenț.

Stelian Dolha, noul prefect: ” Voi fi un prefect activ și implicat”

Ceremonia de instalare a noului prefect al județului Bistrița-Năsăud a avut loc în sala 15 a Instituției Prefectului, ea având loc simultan în alte 28 de județe din România, exact la ora 16.30. Aici au fost prezenți majoritatea șefilor de servicii deconcentrate, cei ai instituțiilor de forță dar și numeroși membrii ai Partidului Național Liberal.După ce a depus jurământul, prefectul Stelian Dolha, a făcut o scurtă declarație de presă: ”Trebuie să punem cetățeanul în primul plan. Relația dintre stat și cetățean trebuie să arate altfel: statul trebuie să revină în a fi în slujba cetățeanului. Am venit în această instituție și pe această funcție să spun că se poate. O să fiu un prefect implicat, și nu unul de decor. Trebuie să profesionalizăm instituțiile cu prioritate. O să fiu implicat 24 din 24 de ore în această instituție”, a spus Dolha.

La  final,toți cei prezenți au ciocnit  o cupă de șampanie în onoarea prefectului Stelian Dolha.

Reamintim că: Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, schimbarea din funcţie a prefecţilor din mai multe judeţe, a anunţat, miercuri, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

„Au fost propuse şi adoptate mai multe hotărâri ale Guvernului privind eliberarea din funcţie a unor prefecţi şi subprefecţi şi numirea altor persoane în această calitate”, a declarat Dancă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Guvernul a decis schimbarea prefecţilor de Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, Bucureşti, Ialomiţa – constatare încetare de drept a raportului de serviciu.

S-a decis schimbarea subprefecţilor din Alba, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Dolj, Gorj, Giurgiu, Iaşi, Suceava, Teleorman, Timiş, Vaslui.

Executivul a aprobat numirea următorilor prefecţi: Nicolae Albu (Alba), Stoian Gheorghe (Arad), Alexandru-Liviu Miroşeanu (Bacău), Stelian-Nechita Dolha (Bistriţa-Năsăud), Alexandru-Valentin Colbu (Botoşani), Ioan-Gabriel Avramescu (Galaţi), Aneta Matei (Giurgiu), Vasilică Potecă (Hunedoara), Marian Grigoraş (Iaşi), Lazăr George (Neamţ), Liviu Dumitraşcu (Teleorman), Mircea Gologan (Vaslui ), Gheorghiţa Berbece (Vrancea).

Ca subprefecţi au fost numiţi Liliana Oneş – Timiş şi Rareş Macrea – Sibiu