Poliția Locală e de Șah Mat

653

Parcul municipal  ar trebui să fie un loc al activitățiilor publice, recreative, multe dintre ele trebuind să fie  organizate și de unele departamente din primărie. Că acest lucru nu se întâmplă, ține de capacitatea și interesul municipalității pentru asemenea gen de activități. Cum interesul e aproape de zero, mai există în Bistrița câteva ONG-uri care sunt preocupate de asemenea gen de evenimente.

Un astfel de event a fost Bistrița Armonia Jazz, un concept apropiat de mult mai celebrul Jazz in the Park. Este vorba de diferite activități recreative precum alergare, jocuri de grup, pictură, șah cu piese gigant și multă muzică.

Șah cu piese gigant cu voie de la Primărie

”Frumusețea” vieții constă, uneori, și din faptul că ai neșansa de-a intra în contact cu tot felul de istoviți intellectual, fără vreo treabă cu profesia pe care o practică. Asta li s-a întâmplat și celor care au încercat să joace șah cu piese gigantic dar s-au trezit cu desantul polițiștilor locali, înarmați cu pixul și chitanțier, polițiști care au cerut autorizația pentru jocul de șah.

Mai penibili, mai penibili poate erau unii milițieni pe vremuri, ăia de își amendau nevestele sau vreo vacă scapată pe drum de pe o islazul communal, că ăștia de la poliția locală ori sunt angajați în funcție de carnet, ori nu știu cum e cu asemenea gen de activități.

Trebuie știut faptul că  Bistrița Armonia Jazz, este un eveniment aprobat de consiliul local, adică, de legislativul orașului, for care aprobă și bugetul uriaș al instituției care amendează șahiști.

Reamintim că:

Poliția locală Bistrița nu e la prima gafă de acest gen, pe data de 1 iunie, când  e Ziua Internațională a Copilului, polițiștii locali au amendat un clovn ce vindea baloane.

sursa foto: Doru Mârza, consilier municipal PER