Polițiștii bistrițeni au confiscat 2.400 de litri de alcool!!!

630

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Rutier, respectiv din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale au acționat pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale. Acțiunea a avut ca și scop efectuarea de controale și verificări de specialitate în trafic în vederea combaterii transportului și comerțului ilicit cu produse accizabile.

Astfel, la data de 1 februarie a.c., pe DN 17, prin localitatea Josenii Bîrgăului, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control în trafic o autoutilitară, condusă de un bărbat, de 44 ani, din județul Suceava și în care se mai afla un tânăr, de 17 ani.

În urma controlului autoutilitarei, polițiștii au stabilit că a fost transportată cantitatea de 2400 litri alcool, în mai multe recipiente, fără a fi marcate. De asemenea, au fost găsite aproximativ 300 kg de produse cerealiere, pentru care nu dețineau documente de proveniență legală.

Totodată, autoutilitara și bunurile aflate în interiorul acesteia au fost indisponibilizate de polițiști.

Cele două persoane au fost reținute pentru 24 ore, iar la data de 2 februarie a.c., față de bărbatul de 44 ani, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

În continuare, polițiștii de la investigarea criminalității economice efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcat sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 de ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri, prev. de art. 452, art. 1, lit. h, din Legea 227/2015, în vederea documentării întregii activități infracționale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.