Polițiștii – în mijlocul elevilor din Sângeorz-Băi și Ilva Mare (FOTO)

140

În această săptămână, polițiștii din Bistrița-Năsăud au organizat o serie de activități pentru siguranța elevilor, oamenii legii ajungând în mijlocul școlarilor din Sângeorz-Băi și Ilva Mare.

Astfel, la Clubul Copiilor din Sângeorz-Băi, elevii claselor a IV-a și a V-a au fost invitații polițiștilor la o activitate în aer liber, pe tema prevenirii bullying-ului. Au fost expuse cazuri concrete, au fost analizate împreună cu elevii diverse situații în care s-ar putea afla și au fost desprinse concluziile – care reprezintă metode de a evita orice tip de agresiune.

La Ilva Mare, elevii care au primit tablete în cadrul unui proiect școlar au discutat cu polițiștii despre siguranță și au primit recomandări preventive.

Oamenii legii îi sfătuiesc pe copii să țină cont de câteva sfaturi utile:

  • Nu oferi persoanelor întâlnite pe Internet informaţii personale despre tine sau familia ta;
  • Nu spune parola de la e-mail-ul tău altor persoane în afara părinţilor; dacă le comunici această parolă prietenilor sau altor persoane, acestea pot trimite mesaje jignitoare în numele tău sau pot intra pe site-uri interzise;
  • Dacă vrei să te întâlneşti cu o persoană pe care ai cunoscut-o pe Internet, anunţă-ţi părinţii anterior; oamenii pot fi foarte diferiţi de ceea ce au pretins că sunt pe Internet şi astfel poţi deveni victima traficului de persoane şi a altor întâmplări tragice;
  • Nu uita că nu tot ceea ce citeşti sau vezi pe Internet este adevărat!
  • Nu da curs îndemnurilor, sarcinilor și provocărilor pe care le primești în cadrul unor jocuri online, care fac referire la viața reală și te îndeamnă să săvârșești fapte ce îți pot pune viața în pericol sau îi pot afecta pe cei din jur.

Acțiuni de acest fel vor fi organizate și în perioada viitoare, oamenii legii având programate și alte activități dedicate elevilor.