POVESTEA UNUI 10… Georgiana Burnari de la Liceul Tehnologic din Telciu

3175

Inteligentă şi foarte ambiţioasă, Georgiana Burnari, elevă la Liceul Tehnologic din Telciu, singura din școală care a reușit să obțină nota 10 la proba scrisă la limba și literatura română din cadrul examenului de Evaluare Națională pentru elevii clasei a VIII-a, provine dintr-o familie monoparentală, unicul întreținător al familiei cu trei copii fiind mama, o femeie cu principii sănătoase despre carte şi învăţătură.

Georgiana  a înţeles mesajul şi s-a pus serios pe învăţat pentru a-şi atinge visele. Mama, surorile și bunicii  i-au fost alături şi au încurajat-o mereu  să participe la concursurile şi olimpiadele școlare la care s-a calificat  încă din primii ani de școală.

Despre profesoara ei de limba română,  copila spune  că este cea care i-a deschis fereastra către vise. Îi mulțumește că i-a fost alături încă din clasa a V-a, când a încurajat-o să participe la olimpiadele și concursurile școlare de limba română. Crede că reţeta succesului nu există, că totul a venit firesc din muncă multă şi consecvenţă, că e important să fii serios şi să-ţi stabilleşti ţinte în viaţă.

La rândul ei, profesoara Domnica Homei admiră modestia și perseverența cu care  Georgiana și-a asigurat pas cu pas succesul: ”E un copil…perfect!  Asta deși nimeni nu poate să definească perfecțiunea, mai ales dacă discutăm de un copil aflat în plină dezvoltare. Fiecare elev excelează în anumite direcții și nu strălucește în altele. Scopul nostru, al oamenilor de la catedră, este să-i ajutăm pe copii să-și descopere aptitudinile si talentele și să le fructificăm. Să motivăm și să încurajăm depășirea limitelor și evoluția armonioasă a tuturor abilităților elevului, până la atingerea potențialului maxim. Este un copil bun, ambiţios, serios, olimpic la limba română, cu multe performanțe obținute de-a lungul anilor de gimnaziu: premiul al II-lea la Olimpiada  de limbă, comunicare și literatură română, etapa județeană, în 2016, în același an  obținând  premiul al II-lea și la Olimpiada  ”Universul cunoașterii prin lectură”, etapa județeană, la ambele olimpiade fiind la doar un pas de calificarea la etapa națională. Acesta a fost doar începutul șirului de reușite pentru că aproape fiecare concurs de limba română la care a participat i-a adus un succes”.

Georgiana recunoaşte că a învăţat mereu pentru a ajunge departe. Nu a obligat-o nimeni vreodată să-şi facă temele. „Sunt fericită pentru acest rezultat. Cei dragi mie  sunt în al nouălea cer, i-am făcut cu adevărat fericiţi. Știu că și tatăl meu, de acolo, de sus, se bucură pentru mine.  Sunt convinsă că greul abia acum începe. Am în faţă un drum frumos, dar anevoios. Trebuie să demonstrez că pot depăşi orice obstacol pentru a-mi atinge visul…acela de a deveni profesoară de limba română…”