marți, septembrie 27, 2022
AcasăSocialPremieră în medicina românească. Operație pe creier cu ajutorul unui robot de...

Premieră în medicina românească. Operație pe creier cu ajutorul unui robot de chirurgie craniană, realizată la Iași

-

Medicii de la Spitalul Nicolae Oblu din Iași au realizat prima operație pe creier cu ajutorul unui robot de chirurgie craniană.

Prima intervenție de acest fel din România a durat aproape o oră. Pacienta, în vârstă de 68 de ani, avea o tumoră cerebrală profundă.

„Cu ajutorul robotului de chirurgie craniană Medtronic Stealth Autoguide am reușit să realizăm o intervenție chirurgicală de mare precizie în vederea stabilirii unui diagnostic corect. Tehnologia modernă ne-a ajutat să avem un plan de operație performant care ne-a indicat cu exactitate punctul pe unde se poate pătrunde spre compartimentul intracranian direct spre zona afectată a creierului printr-o linie dreaptă, fără a afecta structurile vitale ale creirului”, a declarat doctor în Neurochirurgie, Șef Lucrări, dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.

Intervenția chirurgicală a durat aproximativ o oră și a fost un real succes. Este pentru prima dată când într-un spital din România s-a utilizat această platformă robotizată în beneficiul și siguranța pacientului. Robotul de chirurgie craniană este un sistem care oferă poziționare stereotactică, ghidare a traiectoriei și un burghiu, care utilizează mișcări precise, aproape imperceptibile, pentru a atinge ținta chirurgicală.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Rămâneți conectați

5,700FaniÎmi place
spot_img

Ultimele știri