marți, noiembrie 29, 2022
AcasăEconomicPrețul lemnului de foc, creștere extremă în ultimul an

Prețul lemnului de foc, creștere extremă în ultimul an

-

Prețul lemnului de foc a crescut foarte mult față de anul trecut. În doar câteva luni prețurile pentru un metru cub de fag și stejar au crescut cu peste 200 de lei, iar tendința este ascendentă.

Mulți oameni folosesc lemnul drept sursa alternativă de încălzire, în condițiile în care prețurile pentru gaz și curent electric au explodat.

Pe piața din Drobeta-Turnu Severin prețul lemnului a crescut cu peste 40%, informează Rador. Regia de Stat are prețuri accesibile, numai că nu poate acoperi cererea, acesta fiind motivul pentru care lemnul ajunge la cumpărători la tarife mult mai mari.

Sorin Nicolicioiu, directorul Direcției Silvice:

Prețul este în jur de 260 de lei până în jur de 300-320. Este vorba de lemn pe care Direcția Silvică Mehedinți îl are exploatat și este depozitat pe marginea drumurilor forestiere.

Eugen Teleguţă, manager firma privată:

Romsilva are niște prețuri afișate destul de convenabile, dar nu poate acoperi din cauză că sistemul birocratic de achiziție a lemnului a creat în mare măsură criza. Lemn este destul în România, mai mult decât își imaginează persoanele care nu se pricep. Nu prea are acces omul de rând la el. Deci cred că în jur de 600-650, e mare, mai ales că atunci când cumperi de pe stradă, de la cineva, nici nu prea știi bine ce cumperi.

Reprezentanții Romsilva anunță zilele acestea și o majorare cu până la 7% a prețului lemnului.

Sursa: afaceri.news

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Rămâneți conectați

5,700FaniÎmi place
spot_img

Ultimele știri