Primăria Beclean organizează o dezbatere pe tema Programului  Naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023

608

Primăria Beclean va fi mâine, 29 martie, gazda unui eveniment important pentru toate administrațiile locale din zona noastră și nu numai. Organizăm o dezbatere cu privire la Programul Naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023, la care vor participa zeci de primari din județele Bistrița-Năsăud și Cluj.

Vom discuta despre problematica primăriilor versus oficiile de cadastru, de la intabularea posesiei, la intabulări ale domeniului public/privat al statului și al unităţilor administrativ teritoriale, de la notarea construcţiilor neintabulate în cartea funciară, la finalizarea Legilor Fondului Funciar.

Printre invitați avem bucuria să se numere și Radu Codruț Ștefănescu – președintele Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), Ioan Aurel Cherecheș – prefect al Instituției Prefectului județului Cluj, Ovidiu-Victor Frenț -prefect al Instituției Prefectului județului Bistrița-Năsăud, precum și alți specialiști ai ANCPI și numeroși primari ai localităților celor două județe menționate.

Dezbaterea va începe la ora 10.00 în sala de ședințe a Consiliului Local și se va încheia după-masă cu prezentarea stadiului Programului naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023 la nivelul fiecărui judeţ – Finanţarea 2019.

Sunt sigur că vom avea schimburi constructive de idei și soluții, astfel încât dezbaterea să fie un succes pentru toți participanții.