Primăria Bistrița distribuie tichete sociale; 2.000 de persoane primesc câte 200 de lei/an pentru alimente și medicamente

85

Începând de astăzi, Primăria Bistrița distribuie tichete sociale pentru persoanele din municipiu aflate în situații deosebite. Circa 2.000 de bistrițeni vor beneficia de tichete în valoare 200 de lei/an pentru a își cumpăra alimente și medicamente. 

Azi a început distribuirea tichetelor sociale în cadrul programului “Alimente și medicamente”, pe care personal l-am inițiat la scurt timp după preluarea mandatului de primar. Astfel, 2000 de persoane aflate în situaţii deosebite vor primi anual tichete sociale de 120 de lei (12 tichete a câte 10 lei) pentru procurarea de bunuri alimentare și tichete în valoare de 80 de lei pentru achiziționarea de medicamente”, a anunțat primarul Ioan Turc. 

Potrivit acestuia, până la data de 31 iulie, beneficiarii sunt așteptați la sediul Cantinei de Ajutor Social de pe Bulevardul Independenței, nr. 24-26, pentru a intra în posesia tichetelor.

”Oamenii în vârstă sau cu diverse nevoi speciale nu vor mai fi obligați să stea la cozi pentru a primi niște plase grele cu produse de bază de care nu aveau neapărată nevoie, cum s-a întâmplat în ultimii ani ai vechii administrații. Un pas înainte și pentru asistența socială din municipiul Bistrița!”, a mai completat Ioan Turc.