Primăria Bistrița nu a reușit să cumpere imobilul de pe Bulevardul Independenței, unde intenționa să amenajeze un campus universitar

55

Imobilul de pe Bulevardul Independenței în care au funcţionat câteva dintre secţiile externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa a fost vândut de către proprietar – Uniunea Comunelor Grănicereşti Năsăudene, dar Primăria Bistrița nu a reușit să achiziționeze aceste clădiri și terenul aferent lor, cu toate că intenționa să amenajeze în această locație un campus universitar. 

Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a spus că, deși a transmis proprietarilor o adresă prin care îi informa despre intenția municipalității de a cumpăra imobilul, în cele din urmă clădirea a fost vândută unei companii private.

”Noi am transmis intenţia de a intra în competiţia pentru adjudecarea clădirilor şi a terenului. Îmi pare rău că reprezentanţii Uniunii Comunelor Grănicereşti Năsăudene, cunoscută fiind această uniune ca perseverentă în proiectele și programele pro-şcoală, au preferat să o vândă unei societăţi comerciale. Am fost vizitat de reprezentanţii acestei societăţi care mi-au spus că nu au ştiut că Primăria doreşte să achiziţioneze clădirea şi terenul, în condiţiile în care eu am făcut mai multe declaraţii pe această temă, în condiţiile în care pe buget am prins o sumă ca primă tranşă pentru achiziționarea clădirilor și a terenului. E limpede că nu au spus adevărul, dar în context le-am spus că acea clădire va rămâne exact acolo unde este, că noi mergem mai departe cu proiectul de înscriere a clădirilor pe lista clădirilor monument şi că vor trebui s-o restaureze nu să o dea jos. Păcat că proiecte cu caracter public, comunitar, sunt zădărnicite prin genul acesta de atitudine”, a spus primarul Ioan Turc într-o conferință de presă.

Primarul a subliniat faptul că noul proprietar nu va putea dărâma clădirile din acea locație pentru a construi blocuri. Această variantă este exclusă, potrivit primarului.

”Eu am discutat cu domnul Onul (n.r. – primarul Gheorghe Onul, preşedintele Uniunii Comunelor Grănicerești Năsăudene)la Primărie și i-am spus: dacă vă doriți cu-adevărat ca urmașii grănicerilor, copiii din județ, tinerii, să se bucure cu-adevărat de această avere, intrați într-un parteneriat cu noi sau vindeți către noi. Nu asta era problema, că banii urmau să fie plătiți în 4 tranșe! Ei spun că vor ca din bani să dea burse. Păi, ce, vor să dea într-un singur an toți banii? Nu, aici e altceva. Poate vă dați seama ce… Dar după ce au trecut instituțiile pe la Primărie, poate că își dau seama și ei seama că nu poate fi demolată clădirea și făcute blocuri. Exclus!”, a completat Ioan Turc.

Reamintim că, în luna aprilie, Consiliul Local Bistrița și-a dat acordul de principiu pentru ca municipalitatea să demareze negocierile în vederea cumpărării unei clădiri de pe Bulevardul Independenței.

Consiliul Local Bistrița și-a dat acordul de principiu pentru achiziționarea unui imobil de pe Bulevardul Independenței