Primăria Bistrița va implementa 35 de proiecte în valoare de 100 de milioane de euro

433

Anunțul a fost făcut miercuri în cadrul unei conferințe de presă susțintă de primarul Bistriței, Ovidiu Teodor Crețu. Potrivit celor spuse de primarul Crețu, municipaliatatea a scris numai puțin de 35 de proiecte cu finanțare europeană prin Programul Operațional Regional, POR 2014-2020. Valoarea acestora este de 100 de milioane de euro.

” Din cele 35 de proiecte, un număr de 20 sunt cu contracte de finanţare semnate, inclusiv acestea, totalizând 43,6 milioane euro. Sunt în fază de contractare 7 proiecte, acestea fiind la Autoritatea de Management, care este organizată în cadrul MDRAP. Am discutat deja cu domnul ministru al Dezvoltării să ne susţină, iar proiectele care sunt pentru Bistriţa să nu fie abandonate. Nu cerem prioritate, doar că sunt unele proiecte pe care mă aşteptam să fie deja semnate. Şi mă refer aici la Linia verde, la Centrul intermodal, piste de biciclete şi altele”, a spus edilul Bistriței.

 El a mai arătat că alte șapte proiecte și, care au o valoare mai mare, cam peste 40 de milioane de euro sunt în faza de contractare, 4 înm faza de precontractare și alte 4 sunt în curs de evaluare.

 În ceea ce privește Axa 3.1, primarul Crețu a explicat că aici există 11 proiecte: ”E vorba de reabilitarea blocurilor de locuinţe. Din 11 proiecte care totalizează 74 de blocuri, pentri 10 proiecte avem încheiate contracte de finanţare, mai avem unul singur – Bistriţa 15, care sunt convins că în această lună se va semna şi vom primi şi insigna de premianţi la Axa 3.1, pentru că de departe suntem cei mai buni”, a conchis Ovidiu Creţu.