Primăria Bistrița vrea să amenajeze o parcare modernă în spatele sediului Finanțelor

99

În condițiile în care numărul autoturismelor din municipiul Bistrița este tot mai mare și locurile de parcare sunt insuficiente, administrația locală caută soluții pentru a amenaja noi parcări în oraș. Astfel, Primăria Bistrița a pus ochii pe un teren situat în spatele sediului Administrației Județene a Finanțelor Publice, teren care se află în proprietatea statului, aparținând Ministerului Finanțelor Publice. 

Recent, aflat într-o vizită la București, primarul Ioan Turc a purtat discuții cu ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, căruia i-a solicitat să transfere terenul în cauză în administrarea Primăriei Bistrița, pentru ca municipalitatea să poată realiza o parcare supraterană în acea zonă.

Într-o întâlnire pe care am avut-o cu ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, am solicitat ca terenul viran aflat în spatele sediilor Camerei de Comerț și Finanțelor Publice să fie transferat în administrarea municipiului Bistrița, în vederea edificării unei parcări supraterane. Acest lucru se impune în condițiile în care strada 1 Decembrie este foarte aglomerată, iar în zonă sunt și multe alte sedii ale unor instituții publice. Domnul ministru Nazare a fost de acord să susțină demersul municipalității, mai urmând doar parcurgerea unor etape strict tehnice pentru preluarea terenului respectiv”, a anunțat primarul Ioan Turc.

Demersuri pentru trecerea terenului în administrarea Primăriei Bistrița au fost făcute și pe vremea fostului primar Ovidiu Teodor Crețu, dar acestea nu s-au concretizat.