Primăria Bistrița vrea să cumpere bazele sportive de la Iproeb și Mecanica

192

Primăria municipiului Bistrița vrea să cumpere terenurile pe care au funcționat bazele sportive de la Iproeb și Mecanica și în locul acestora să amenajeze un ”parc sportiv de top”, a anunțat primarul Ioan Turc.

În sedința de joi a Consiliului Local, edilul Bistriței a precizat că specialiștii din cadrul Primăriei au demarat deja negocierile cu proprietarii bazei sportive de agrement Iproeb și cu lichidatorul care deține fosta bază Mecanica.

”Am intrat în negocieri pentru achiziția unor terenuri. Mă refer la baza Iproeb și la baza Mecanica. De asemenea, ținând cont de faptul că Primăria Bistrița și Statul Român au anumite suprafețe de teren în zona respectivă, intenția noastră este aceea de a achiziționa terenurile respective și de a da drumul unui proiect mare. Discutăm despre o suprafață totală de aproximativ 6,5 – 7 hectare de teren”, a spus primarul.

Ioan Turc a mai precizat că, dacă municipalitatea va reuși să cumpere cele două baze, în zonă va fi amenajat ”un parc sportiv de top”.

”Vom da drumul unui proiect pentru amenajarea unui parc sportiv de top la nivel național, nu doar regional. În acest parc sportiv vom avea și facilități care țin de amenajarea unor bazine de înot, saune sau alte funcțiuni specifice, pe lângă terenuri de tenis, fotbal, volei, piste pentru alergare etc. Locația este una care se pretează pentru acest gen de investiții. O parte din terenul respectiv este în limită cu Pădurea Schullerwald”, a mai precizat primarul.

Primăria Bistrița mizează pe accesarea unor fonduri europene pentru realizarea unui astfel de obiectiv de investiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.