Primăria Năsăud se va implica pentru montarea unor sisteme de protecție a casei scărilor de la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu”

738

Intenția ne-a fost dezvăluită, astăzi, de către primarul Mircea Romocea, în contextul în care edilul se implică personal pentru ca tragedii ca cea petrecută săptămâna trecută, când, reamintim, un elev ce s-a suit pe balustradă a căzut în gol de la o înălțime de peste 10 metri. ”Și luni dar și marți, am vizitat Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” pentru a găsi soluții împreună cu conducerea instituției de învățământ. Astfel, noi, ca administrație locală, am decis să montăm niște sisteme metalice de siguranță, sisteme care în momentul începerii lucrărilor de modernizare a școlii să fie îndepărtate cu ușurință, mai ales că clădirea este clasificată ca și monument istoric”, ne-a spus primarul Mircea Romocea.

Altfel, starea elevului de 13 ani, Andrei Coți, copil ce se afla în plasament la Centrul Familial din Năsăud, este una foarte gravă. Băiatul este în comă și a fost operat de două ori pe creier, funcțiile vitale fiind susținute doar cu ajutorul aparatelor, la Spitalul de Neurochirugie din Cluj-Napoca.