Primarul comunei Lechița, Romeo Florian a primit ”Crucea Transilvană”

699

Acordarea celei mai înalte distincții  acordată de către Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului, a avut loc sâmbătă  în cadrul slujbei religioase oficiate de IPS Andrei Andreicut la resfințirea  Bisericii “Sf. Arhangheli Mihail și Gavril” din satul Chiraleș, comuna Lechința. Alături de primarul Romeo Florian care a primit ” Crucea Transilvană”, Pr. Horațiu Mureșan a fost ridicat la rangul de Iconom Stavrovor.

       

Prezent la acest eveniment, președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan a spus următoarele: ”Vreau să îl felicit pe Pr. Horațiu Mureșan pentru lucrările de modernizare a bisericii și de amenajare a curții. Este una dintre cele mai frumoase monumente arhitecturale din județ și comunitatea de aici merită cele mai sincere felicitări! În semn de respect pentru această realizare, Parintele Horațiu Mureșan a primit rangul de Iconom Stavrovor și Primarul comunei Lechința, Romeo Florian, Crucea Transilvană!

Felicitări frumoasei comunități din Chiraleș!”

 

Emoționat, primarul Romeo Florian a transmis următorul mesaj: ” Mare sarbătoare în satul Chiraleș, Comuna Lechința. Am sărbatorit resfințirea bisericii cu hramul Sf. Mihail si Gavril. Un preot care merită toate laudele, Horațiu Mureșan. Cinste mare pentru noi toți, ÎPS, Andrei Andreicuț, prin harul lui Dumnezeu, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramuresului și Salajului, și Înaltpreasfințitul Innocentios Byakatonda, Mitropolit de Rwanda si Burundi ne-au făcut o mare onoare să fie alături de noi. Cred că este mai mult decât am fii putut noi crede, muritorii de rând. În primul rând, l-am avut alături de mine, ca întotdeauna, pe Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și pe ceilalți colegi,  ministrul Ioan Deneș,  Administratorul  Județului Bistrița-Năsăud, Florin Moldovan, fiu al satului Chiraleș și ceilalți colegi din administrația centrală și locală, cărora le mulțumesc că au fost alături de comunitatea din Lechința. Am fost mai mult decât onorat de distincția pe care am primit-o. Mă simt mai mult îndatorat decât gratulat. Felicit pe toată lumea, în primul rând pe parintele Horațiu Mureșan și pe toată comunitatea din Chiraleș. Vă mulțumesc tuturor celor care au fost prezenți. Mai demult am citit o carte scrisă de Mircea Lucescu, cartea se numește Mirajul Gazonului. Acolo în carte, exista o poza. În poza era Dudu Georgescu. De trei ori,“Gheata de aur a Europei”. Mircea Lucescu scria: “Dudu Georgescu, de trei ori “Gheata de aur a Europei”, la care am contribuit și eu măcar cu un șiret”. Cred că acel citat scris de Mircea Lucescu mi se potrivește și mie acum. Să fie spre slava lui Dumnezeu”, a scris Romeo Florian.