Primarul comunei Rebra, Ștefan Danci, reconfirmat în funcţie

388

Candidatul Alianței pentru Bistrița-Năsăud la funcția de primar al comunei Rebra, Ștefan Danci, a câștigat, duminică, un nou mandat, după ce în cel de-al doilea tur de scrutin a reușit să îl învingă pe contracandidatul său – Daniel Năstuță (PNL) – la o diferență de peste 200 de voturi. 

Potrivit datelor publicate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, la închiderea urnelor,  prezența la vot în comuna Rebra a fost de 61.07%. Au votat în total 1.279 de alegători, majoritatea pe liste permanente si complementare (1.216), dar au fost și alegători care au votat pe liste suplimentare (19) sau cu ajutorul urnei mobile (44).

Din cele 1.279 de voturi, 1.269 au fost voturi valabil exprimate. Astfel, Ştefan Danci a obţinut 743 de voturi (58,55%), în timp ce Daniel Năstuţă a fost votat de 526 de persoane. În primul tur, cei doi candidaţi au obţinut acelaşi număr de voturi – 423.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, procesul electoral în cele două secții de votare amenajate în comuna Rebra s-a desfășurat în condiții normale pe parcursul zilei de duminică, nefiind înregistrate incidente electorale de natură penală sau contravențională.

În ceea ce priveşte Consiliul Local Rebra, în urma alegerilor locale din 27 septembrie, din cele 9 mandate de consilieri, 5 revin PNL, 3 Alianţei pentru Rebra și 1 PMP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.