Primarul Ilie Uchrenciuc : Sperăm să încheiem pînă la Sărbătorile Pascale lucrările de reabilitare la școlile din Dumitrița și Budacu de Sus

533

Comună mică și cu suficient de  multe probleme, Dumitrița își caută acum un nou drum, cel al dezvoltării și europenizării. Primar tânăr, Ilie Uchrenciuc, a încercat și reușit să atragă tot bani din toate părțile pentru a ajuta comunitatea care l-a mandat să o conducă.

”Din 2018 lucrăm la modernizarea infrastructurii rutiere, mai précis a unor drumuri comunale și străzi, fiind vorba de un proiect finanțat pe Măsura 7.2  în valoare de 1 milion de euro. În acest context, vă pot informa că în 2018 au fost asfaltate două străzi, un pe o lungime de 285 de metri, cealaltă pe 777 de metri. De asemenea, lucrăm la un pod care va lega un cătun de satul Budacul de Sus. Nu trebuie uitat aici nici de amenajarea unui drum forestier, un alt proiect în valoare de 1,5 milioane de euro”, spune primarul Uchrenciuc.

 

 

Potrivit celor spuse de Ilie Uchrenciuc, unul din principalele obiective ale acestei perioade sunt școlile, un exemplu în acest sens fiind școala din Dumitrița: ” E vorba de un proiect aprobat prin Ministerul Dezvoltării, valoarea lui fiind 300 de mii de euro. De asemnea, am început niște lucrări la școala din Budacu de Sus, adică vrem să o reabilităm în totalitate. În aceste cazuri, vrem să amenajăm și terenuri sintetice în centru de comună dar și la Budacu de Sus, acolo unde vom amenja un teren special pentru minifotbal. Aici discutăm de un proiect prin POR (n.red. – Programul Operațional Regional) unde avem inclus și programul Școală după școală cu o masă caldă pentru toți copiii care provin din familii mai sărace. Mai îmi doresc ca din primăvara lui 2019, să ne apucăm și de modernizarea unor drumuri forestiere, un proiect pe Măsura 3.4”, explică Uchrenciuc.

 

Ilie Uchrenciuc speră că până la Sărbătorile Pascale, cele două școli să fie finalizate, în așa fel încât, ”copiii să se bucure de școală nouă, de mobilier nou”.

 

Urmează canalizarea!

Cel puțin asta spune Ilie Uchrenciuc, lucrările cuprinse în proiectul în valoare de 7,5 milioane de lei, vizând Ragla și Dumitrița, urmând să înceapă în această primăvară.

” Nu am uitat nici de actul cultural, astfel că, am depus la Compania Națională de Investiții un proiect pentru reabilitarea căminului cultural din Budacu de Sus. De asemenea, din banii alocați din bugetul local, vom construi o capelă pentru Ragla și Dumitrița”, a conchis Ilie Uchrenciuc.