Primarul Ioan Pavelea a recepționat lucrările de modernizare a dispensarului medical din Coșbuc

1304

În cursul zilei de astăzi, administrația condusă de primarul Ioan Pavelea a avut parte de o nouă satisfacție de activitate profesională, și anume: recepționarea lucrărilor de modernizare a dispensarului medical din comuna Coșbuc. Finanțată din fondurile Programului Național de Dezvoltare Locală – etapa a doua, la care s-a adăugat și o cotă parte de cofinanțare din bugetul local, investiția a necesitat 1,2 milioane de lei și a fost realizată în circa șase luni de zile. La parter au fost amenajate săli de consultații și de tratament pentru medicul de familie și medicul stomatolog, precum și o farmacie, în timp ce la etaj se regăsesc două apartamente de serviciu.

Faptul că primarul Ioan Pavelea face treabă exemplară în folosul cetățenilor din comuna Coșbuc este întărit de alte două proiecte importante ce vor fi puse în practică în perioada imediat următoare. Este vorba de începerea lucrărilor la un nou pod peste Sălăuța, în zona Lunca Mare de la ieșirea înspre Salva, la care se va mai adăuga podul dinspre Gura Bichigiului, după cel recepționat în primăvară în dreptul Gării CFR, obiective care vor înlesni locuitorilor accesul la gospodării sau terenurile agricole. La aceste se mai adaugă reabilitarea capitală a legendarului pod secular din lemn – monument de arhitectură pentru Țara Năsăudului, ale cărui lucrări vor începe la începutul acestei toamne. Și asta nu e tot, întrucât centrul civic al satului bardului de la Hordou este în plin proces de modernizare, cu trotuare și șanțuri pluviale noi, lucrări ce vor rezolva, în premieră, problema podețelor betonate, dorința primarului Ioan Pavelea fiind aceea de construi trotuare noi de la un capăt la celălalt al Coșbucului.

Încă de la începutul mandatului am spus că frumosul Coșbuc merită mai mult și mă bucur că faptele vorbesc înaintea cuvintelor. Satisfacția este pe măsura aspirațiilor, dovedind că dacă există implicare și dăruire venim în întâmpinarea doleanțelor cetățenilor”, ne-a declarat primarul Ioan Pavelea, astăzi, la recepționarea dispensarului medical.