Primarul Ioan Turc: ”Luăm în calcul posibilitatea de a ieşi din ADI Deşeuri”

226

Primăria municipiului Bistrița ia în calcul posibilitatea de a ieși din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deșeuri, potrivit declarațiilor făcute vineri, cu prilejul punerii în funcțiune a noului sistem de colectare a deșeurilor de pe strada Petre Ispirescu, de primarul Ioan Turc. 

”Avem preţuri mari, o calitate a serviciilor proastă, sistemul cu aceste budane îngropate este inestetic şi ineficient, avem și taxă specială, așa că nu văd ce am mai putea discuta cu ADI Deşeuri. Luăm în calcul posibilitatea de a ieşi din ADI Deşeuri, luăm în calcul şi acest scenariu. Vom verifica absolut toate aspectele de natură legală”, a declarat primarul Ioan Turc.

Însă, sursa citată a subliniat că ieșirea din ADI Deșeuri nu implică și schimbarea operatorului de salubritate.

Cu Supercom, o spun cât se poate de tranşant, lucrurile sunt pe un trend ascendent, răspund cât se poate de bine solicitărilor noastre, calitatea serviciilor este mult mai bună. A fost nevoie să fim mai fermi în executarea contractelor (…). Începem să funcţionăm bine. Dacă lucrurile vor continua aşa nu avem nicio problemă să continuăm lucrurile cu Supercom. În momentul în care avem autonomie, pentru că acum avem și noi un vot printre toate celelalte, sigur că putem să reaşezăm din punct de vedere economic contractul şi putem gândi principii juridice corecte. Nu văd de ce Primăria trebuie să fie prestator de servicii pentru o firmă de salubritate, să încaseze bani prin metoda taxei speciale”, a mai precizat Ioan Turc.

Declarațiile primarului au fost făcute vineri, când au fost puse în funcțiune containerele îngropate cu sistem hidraulic, montate cu titlu de exemplu pe strada Petre Ispirescu din Bistrița. Acest sistem ar putea fi implementat în întreg municipiul Bistrița, cu ajutorul fondurilor europene.

Cum arată sistemul modern de colectare a deșeurilor propus de primarul Ioan Turc; exemplu pe strada Petre Ispirescu