Primarul Ioan Turc, veste bună în legătură cu clasa de arhitectură de la Liceul de Arte ”Corneliu Baba” și cea de muzică de la Liceul de Muzică ”Tudor Jarda”

320

Ministerul Educației este de acord ca, la liceele “Corneliu Baba” și “Tudor Jarda” din Bistrița, structura de clase a IX-a să rămână ca în prezent, a anunțat primarul Ioan Turc. Acest lucru înseamnă că nu vor fi desființate clasele de arhitectură și muzică de la cele două licee. 

”Ca rezultat al discuțiilor pe care le-am avut cu reprezentanții ministerului de resort, va exista continuitate la profilele arhitectură, arte plastice, muzică și pedagogic, ca și până în acest an școlar. Chiar dacă Inspectoratul Școlar Județean aplicase norme în vigoare, nu am acceptat, în calitate de primar al municipiului, ca specializările vocaționale să fie eliminate chiar și numai pentru un an. Voi depune toate diligențele pentru ca impactul unui număr mai mic de elevi în clasele a IX-a să fie atenuat, astfel încât și alte clase să fie menținute în unitățile de învățământ din județul nostru”, a declarat primarul Ioan Turc.

Reamintim că două clase, una de arhitectură de la Liceul de Arte ”Corneliu Baba” și alta de muzică de la Liceul de Muzică ”Tudor Jarda”, ar fi urmat să fie desființate, potrivit proiectului privind planul de școlarizare pe anul 2021-2022 al Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, document transmis spre aprobare la Ministerul Educației și Cercetării.