Primarul rebrișorean Viorel Clapău dă asigurări că blamatul drum de pe Gersa va fi modernizat

775

Potrivit primarului Viorel Clapău, agenda de investiții pentru comuna Rebrișoara în 2019 cuprinde proiecte ce vizează în principal infrastructura stradală, școala și Căminul Cultural.

În primul rând este vorba despre două proiecte distincte, finanțate din fonduri europene, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală. ”Primul dintre aceste proiecte este pe Măsura 7.2 și are drept obiectiv asfaltarea a peste șapte kilometri de drum pe Gersa (inclusiv reabilitarea unui pod și construirea altuia peste pârâul Gersa) și a circa trei kilometri de străzi laterale în Rebrișoara, investiție de 1 milion de euro. Cel de-al doilea obiectiv, în valoare de 550.000 de euro, vizează reabilitarea Căminului Cultural”, ne-a explicat primarul Viorel Clapău.

Tot cu bani europeni, de data aceasta obținuți prin Grupul de Acțiune Locală ”Țara Năsăudului”, se vor modernizarea trei străzi în zona Răstoaca, a cărei cheltuială are echivalent în lei de de 670.00 de lei, din care 400.000 lei sunt din fonduri europene restul reprezentând cofinanțare de la bugetul local.

Un al patrulea proiect vizează tot infrastructura rutier, derulat cu fonduri guvernamentale în cadrul celei de-a doua etape a Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), prin care vor fi modernizați circa 7 kilometri de drumuri, în execuția firmei ”Frasinul” Anieș, investiție de 3,6 milioane de lei, din care 3,4 milioane de lei sunt asigurați de Guvern iar diferența este acoperită prin cofinanțare din bugetul local. Tot prin PNDL II, cu 3,4 milioane de lei, va fi modernizată Şcoala Gimnazială “Iacob şi Ioachim Mureşanu”, lucrări ce vor include și mansardarea unității de învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.