Primarul Ștefan Danci: ”Comuna Rebra va avea parte de investiții notabile în 2019”

2672

În acest an, la Rebra, vor fi derulate proiecte de dezvoltare atât cu bani din fonduri guvernamentale, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), cât și cu fonduri de de la Uniunea Europeană.

Primarul localităţii Rebra, Ștefan Danci, ne-a declarat că în perioada următoare vor fi continuate proiectele aflate în derulare dar vor fi demarate și investiții noi ce vizează infrastructura rutieră dar și cea de apă și canalizare, precum și reabilitarea școlii primare și a grădiniței.

În acest an va fi finalizat noul Cămin Cultural, investiție susținută din fonduri guvernamentale și derulată prin Compania Națională de Investiții.

De asemenea, vom continuarea lucrărilor de cadastru, investiție realizată până în prezent într-un procent de 30 la sută, finalizarea urmând a avea loc, potrivit estimărilor în anul 2022 (finanțarea fiind asigurată de Guvernul României – cu preponderență, la care se adaugă și o cofinanțare din bugetul local).

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală, se vor construi 4 poduri peste râul Rebra (proiect aflat în etapa licitației de execuție) și se ca reabilita clădirea Grădiniței cu patru grupe de preșcolari (proiect licitat). Tot la învățământ, putem spune că avem în vederea începerea lucrărilor de reabilitare și modernizare a clădirii școlii cu clasele I-IV.

Pe de altă parte, cu banii europeni alocați prin Grupul de Acțiune Locală ”Țara Năsăudului” se va construi o capelă mortuară multiconfesională.

Din bugetul local vom suporta cheltuielile de construire a noi trotuare, alături de cele ce au în vedere extinderea rețele de canalizare (pe o lungime de 1,5 kilometri). Prin Master Planul Județean este prevăzută și extinderea rețelei de apă, pe un tronson ce însumează 2,5 kilometri”, ne-a oferit detalii primarul Ștefan Danci, despre principalele obiective de investiții din 2019 ale administrației Rebrei.