joi, iunie 30, 2022
AcasăAdministrație-PoliticPrimarul Valer Avram: ”La Măgura Ilvei, noua infrastructură de apă și canalizare...

Primarul Valer Avram: ”La Măgura Ilvei, noua infrastructură de apă și canalizare este aproape finalizată”

-

Finanțată din fondurile guvernamentale ale Programului Național de Dezvoltare Locală, investiția prin care este introdusă apa și canalizarea în comuna Măgura Ilvei este aproape finalizată. După cum ne-a informat primarul Valer Avram, atât cei 17 kilometri de rețele de apă cât și tronsonul ce însumează 12 kilometri de canalizare sunt realizate în proporție de circa 90 de procente.

Tot prin PNDL, etapa a doua, au fost recepționate lucrările de execuție a 5 punți și 4 poduri peste râul Ilva, iar acum câteva zile, după vacanța intersemestrială, elevii din Arșița învață într-o școală nouă”, a făcut cunoscut primarul Valer Avram.

Pe de altă parte, edilul a ținut să puncteze și faptul că în această lună vor fi reluate lucrările de modernizare a celor 7 kilometri de drum ce leagă Măgura Ilvei de Rodna, investiție derulată cu fonduri europene prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară.

Un alt obiectiv aflat pe agenda administrației măgurene este cel referitor la construirea unui centru de îngrijire zi destinat persoanelor cu dizabilități și copiiilor (cu o capacitate de 20 de persoane) clădire ce avea o suprafață desfășurată de 240 metri pătrați și va fi dată în folosință pe amplasamentul fostei piețe din Măgura Ilvei. Investiția, în valoare de 200.000 de euro, este susținută de un proiect ce vizează incluziunea socială finanțat prin Grupul de Acțiune Leader Bistrița.

Totodată, primarul Valer Avram anunță că vor începe a fi modernizați aproximativ 10 kilometri de drumuri forestiere, cu 1,5 milioane de euro, cheltuială asigurată de Programul Național de Dezvoltare Rurală.

În altă ordine de idei încadrată recentei zile de 8 Martie, trebuie notat faptul că vinerea trecută, circa 450 de doamne și domnișoare din Măgura Ilvei s-au bucurat de atenția administrației locale în cadrul unei mese festive organizate la Căminul Cultural.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Rămâneți conectați

5,700FaniÎmi place
spot_img

Ultimele știri