Primarul Vasile Borș a dat ordinul de începere a modernizării a 7 kilometri de drumuri de interes local din Maieru. Alte două proiecte notabile de reabilitare a infrastructurii rutiere ce vor fi puse imediat în practică vizează drumurile forestiere

3330

Primarul comunei Maieru, Vasile Borș, a dat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a unor drumuri drumuri de interes local prin programul european Măsura 7.2. Valoarea întregului proiect se ridică la aproximativ 1 milion de euro şi este finanţat prin fonduri europene. În cadrul unei discuții pe care am purtat-o luni, edilul măierean ne-a informat că este vorba de un tronson ce însumează 7 kilometri de străzi comunale, inclusiv drumul ce leagă Maieru de Poiana Ilvei. ”Execuția cade în sarcina constructorilor de la firma Frasinul Anieș iar eu estimez că aceste lucrări vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an”, ne-a spus primarul Vasile Borș.

Pe de altă parte, tot în contextul modernizării infrastructurii rutiere ce aparțin de comuna Maieru, alte două proiecte cu finanțare europeană vor începe să fie pus în practică din această lună sunt cele ce au drept obiectiv reabilitarea și modernizarea de drumuri forestiere. Potrivit primarului Vasile Borș, fiecare din aceste două proiecte beneficiază de o susținere financiară de 1,5 milioane de euro. ”Unul dintre proiecte are drept obiectiv reabilitarea și modernizarea drumurilor celor 6,89 kiloemtri de drumuri forestiere de pe Valea Caselor, Anieșul Mic și Anieșul Mare, lucrările urmând a fi executate de către Frasinul Anieș. Celălalt proiect are drept țintă reabilitarea și modernizarea a două drumuri pe Valea Anieșului și unul din proprietatea Maierului pe raza comunei Șanț, respectiv: Gagi, Nechitaș și Preluci, firma executantă fiind MIS Grup Anieș. În mod normal, finalizarea acestor lucrări va avea tot până la sfârșitul acestui an”, a mai făcut cunoscut primarul Vasile Borș.