luni, august 8, 2022
AcasăAdministrație-PoliticPrimăvara asta, primarul Grigore Țiolan deschide noi șantiere în comuna Feldru

Primăvara asta, primarul Grigore Țiolan deschide noi șantiere în comuna Feldru

-

Administrația comunei Feldru este pregătită pentru noi investiții în infrastructura rutieră, apă și canalizare, priorități ce urmează a fi pus în practică în perioada următoare. În cadrul unui dialog purtat cu primarul Grigore Țiolan, am aflat că, în cursul lunii aprilie, vor începe noi lucrări de asfaltare a străzilor din satul Feldru. Este vorba de 25 de străzi aflate în zona nordică a localității, drumuri ce însumează peste 5 kilometri. Tot în luna aprilie vor demara și lucrările de modernizare a Căminului Cultural din satul Nepos.

În același sat va fi construită o nouă grădiniță, pe amplasamentul fostei primării din Nepos, unitate de învățământ ce va avea 3 grupe de preșcolari.

Un alt proiect vizează, extinderea rețelelor de apă (7 kilometri) și canalizare (8 kilometri), pe tronsonul Feldru către Ilva Mică (înspre perimetrul Văii Secerului și o parte din Podereie – proiect ce include construirea unui bazin de alimentare cu apă în zona Pleșe), lucrările urmând să înceapă, potrivit estimărilor, în maxim două luni de zile.

Modernizarea și reabilitarea rețelei de iluminat public la Nepos și Feldru este un proiect ce a primit finanțare prin PNDL, el vizând montarea a 870 de lămpi de iluminat stradal de tip led.

Construcția unei capele în cimitirul din Nepos are finanțarea asigurată de Grupul de Acțiune Locală ”Țara Năsăudului”. Totodată, primarul Grigore Țiolan are în vedere și reabilitarea și modernizarea unor drumuri forestiere de pe Valea Feldrișelului și pe proprietățile silvice ale comunei din zona Anieșului, investiție susținută cu fonduri europene.

Construirea unui pod rutier peste Someș în zona Cip, modernizarea Școlii Primare din Feldru și a Școlii Gimnazială din Nepos sunt proiecte pentru care contractul finanțare este mai mic decât necesarul efectiv de realizare al obiectivelor și pentru care încercăm să asigurăm finanțare din bugetul local”, a ținut să mai adauge primarul Grigore Țiolan.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Rămâneți conectați

5,700FaniÎmi place
spot_img

Ultimele știri