Prins în flagrant cu aproximativ 4 kilograme de cannabis, un tânăr a fost reținut de procurorii DIICOT Bistrița-Năsăud (FOTO/VIDEO)

122

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița – Năsăud au dispus reținerea, pe o perioadă de 24 de ore, a unui tânăr bănuit de săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud este vorba despre un tânăr de 26 de ani din municipiul Cluj-Napoca. Acesta a fost prins în flagrant, într-o stație de distribuție a carburantului din Cluj-Napoca, în timp ce primea un colet din Spania.

”La data de 15.06.2021, inculpatul a primit de pe teritoriul Spaniei, prin intermediul unei firmei de transport internațional, un colet în interiorul căruia se aflau patru pachete vidate, ce conțineau cantitatea de aproximativ 4 kilograme de canabis. La aceeași dată, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița – Năsăud împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Bistrița – Năsăud au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului, asupra căruia au mai fost găsite un grinder metalic ce prezenta urme de substanțe vegetală, o bucată de staniol în care se afla un fragment de substanță vegetală, precum și suma de 1.600 de euro”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Tânărul a fost condus la audieri, ulterior fiind reținut pentru 24 de ore, prin ordonanța procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T.- B.T. Bistrița-Năsăud, acesta fiind cercetat pentru complicitate la introducerea în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

În cursul zilei de astăzi, va fi prezentat Tribunalului Bistrița-Năsăud, în vederea arestării preventive.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.