luni, august 8, 2022
AcasăEconomicProiectul Legii bugetului de stat pe 2021 - aprobat de plenul reunit...

Proiectul Legii bugetului de stat pe 2021 – aprobat de plenul reunit al Parlamentului

-

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, marţi, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021. S-au înregistrat 234 de voturi “pentru” şi 170 de voturi “împotrivă”.

România are buget! După două zile de dezbateri, Plenul Parlamentului a adoptat proiectul Legii bugetului de stat pe 2021. Bugetul pe anul acesta este orientat către creșterea semnificativă a investițiilor publice, relansare economică, susținerea mediului de afaceri și angajaților, continuarea luptei împotriva pandemiei de Covid-19. Niciun salariu și nicio pensie pe baza contributivității nu vor avea de suferit. 5,5% din PIB (61,4 miliarde lei) se alocă pentru pentru investiții, cel mai ridicat nivel prevăzut vreodată. Creşterea economică este estimată la 4,31%. Rețeta redresării economice este cea a investițiilor masive, care creează noi locuri de muncă, un alt obiectiv important fiind o absorbție crescută a fondurilor europene. 2021 este anul reformelor și al investițiilor, iar bugetul este unul al echilibrului, care așază structura economiei și pune bazele unei construcții solide pentru următorii ani”, a transmis deputatul PNL Diana Morar.

La rândul său, deputatul PNL Robert Sighiartău a adăugat că, în opinia sa, acest buget este unul axat pe dezvoltare.

Votul dat astăzi pe ‘Bugetul dezvoltării’ pune temelia solidă construcției din anii ce vin: o economie pe principii liberale și pe motivații ce țin de performanță. Atacul furibund al PSD arată că înțelege bine miza: prin investiții și reforme, România iese din subdezvoltare. Și am văzut cu toții la Oradea ori la Cluj-Napoca ce se întâmplă cu PSD acolo unde există dezvoltare: crește sectorul privat, crește calitatea vieții, scade dependența de stat, oferta politică a PSD devine irelevantă. Ca lider al coaliției, PNL are principala răspundere de a ține acest parcurs. Să facem evidente roadele politicii liberale în actualul ciclu electoral. Să reușim cu Florin Cîțu la nivel național ce au reușit Emil Boc la Cluj-Napoca ori Ilie Bolojan la Oradea: încheierea tranziției și saltul în rândul țărilor dezvoltate din UE”, a transmis Sighiartău.

Proiectul de buget a trecut în forma prezentată de Guvern, nefiind adoptate amendamente.

”Primul buget în care niciun amendament nu este admis. De 31 de ani așa ceva nu s-a întâmplat niciodată. Am susținut amendamentele din județul nostru și la final le-am mulțumit…pentru NIMIC colegilor noștri PNL și USR. Atât au putut săracii!”, a completat deputatul PSD Daniel Suciu.

De asemenea, deputatul PSD Bogdan Ivan susține că, prin forma de buget propusă, actuala guvernare ”declară război unei generații întregi de români”. Ivan afirmă că printre prioritățile bugetului pe anul 2021 nu se numără niciuna care să îi vizeze pe tinerii din România.

Totodată, senatorul Ioan Deneș acuză actuala coaliție aflată la guvernare că ”funcționează după principiul unei expresii celebre –  ‘Ciocu’ mic că acum noi suntem la putere’. După ce prin bugetul de stat au refuzat să respecte legile în vigoare privind pensiile, alocațiile, salariile a venit rândul tăierilor și la banii necesari pentru invesțiile din localități (drumuri, canalizări, dispensare etc). Toate amendamentele propuse la bugetul de stat au fost respinse de actuala majoritate PNL, USR, UDMR”, a transmis Deneș.

Senatorul PNL Ovidiu Florean a completat că, în opinia sa, amendamentele depuse de PSD nu au nicio logică economică. ”Am votat bugetul României cu toate piedicile puse de impostorii analfabeți ai PSD-ului. Cele 3600 de amendamente depuse de ei, nu au nici o logică economică juridică sau fiscală, ci sunt doar populisme ieftine”, a transmis Florean.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Rămâneți conectați

5,700FaniÎmi place
spot_img

Ultimele știri