Proiectul privind amenajarea unui complex sportiv și de agrement în orașul Nasăud, în faza de licitație publică

217

Un proiect care prevede amenajarea unui complex sportiv multifuncțional în orașul Năsăud se află în procedură de licitație publică, investiția fiind derulată prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. 

”Pe platforma de achiziții publice SICAP a fost scos la licitație un pachet format din proiectarea, execuția lucrărilor și asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiții mult dorit și așteptat de toți locuitori orașului nostru: ”Construire Complex Sportiv multifuncțional – localitatea Năsăud, județul Bistrița- Năsăud. Știm că lucrurile se mișcă mai încet decât ne-ar plăcea, dar un lucru este cert: atât conducerea cât și întreaga echipă a Primăriei Năsăud își dă toată silința pentru reușita proiectelor de dezvoltare a orașuluiDoar împreună, cu solidaritate, răbdare și implicare, creștem comunitatea și dezvoltăm orașul nostru”, a anunțat Primăria Năsăud.

Complexul va fi compus dintr-un bazin de înot acoperit, piscină pentru adulți, piscină pentru copii, o plajă cu 300 de locuri, gradene, terenuri de tenis, volei, baschet, minifotbal și handbal, spații comerciale pentru alimentație publică, vestiare, cabinet medical, alei pietonale și o parcare cu 150 de locuri.

Clădirea principală a complexului va adăposti un bazin de înot și funcțiunile adiacente acestuia, cum sunt spațiile tehnice, vestiarele pentru bazinul interior, vestiarele pentru bazinele exterioare, dar și zona de primire. De asemenea, va dispune de o zonă pentru alimentație publică, o sală de fitness și una pentru tenis de masă.

Zona de bazine exterioare va cuprinde un bazin cu adâncime de 1.50 m, cu o suprafață de 832 mp, un bazin pentru copii cu adâncime de 1.00 m, cu suprafață de 190 mp și un bazin cu adâncimea de 0.50 m și suprafața de 203 mp. Aceste bazine dispun de o zonă de plajă pentru 300 de persoane, pe două niveluri, primul cu o pardoseală de lemn, iar cel de-al doilea acoperit cu dale de cauciuc. În zona bazinului pentru copii cu adâncimea de 0.50 m, vor fi amenajate zone de joacă pentru copii, cu balansoare și un tobogan. De asemenea, este prevăzută amenajarea unui bar cu 6 mese, pentru servirea băuturilor. Un al doilea bar, se află lângă zona de alimentație publică și dispune de 11 mese. Cele trei bazine au acces la 16 dușuri exterioare.

În partea estică a parcelei vor fi amenajate 3 terenuri de sport, unul de tenis, cu dimensiunea de 42.00×21.00 m, unul pentru baschet și volei de 44.00×22.00 m și unul pentru handbal și minifotbal de 44.00×22.00 m. Adiacent acestor terenuri se propune un skatepark. De asemenea, această zonă va dispune de un număr de aproximativ 590 de locuri în gradene și se vor asigura 150 de locuri de parcare și spații verzi, unde se vor planta arbori și se vor monta rulouri de gazon.

Suprafața construită desfășurată va fi de 7.344,45mp.