” Rezultatul obținut în primul tur al prezidențialelor este rușinos. Deciziile oamenilor sunt sfinte, luăm act de ele şi învăţăm ”, spune Radu Moldovan

840

Președintele PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan a făcut astăzi o scurtă analiză a ceea ce s-a întâmplat în primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, campania pentrun turul II fiind începută deja încă de vineri 15 noiembrie. Președintele Moldovan a vorbit și despre un ultim mandat la șefia CJ BN, candidatura din 2020 fiind ultima.

Potrivit celor spuse de Radu Moldovan, rezultatul obținut în primul tur al prezidențialelor este rușinos, dar că, ”PSD continuă să facă acea campanie electorală pe care a făcut-o şi până acum, cu cele trei echipe pe care le avem. Vom continua să stăm de vorbă cu oamenii, să-i rugăm să stea alături de noi şi de candidatul nostru. Nu am invitat pe nimeni la Bistriţa”, el făcând referire la o posibilă vizită electorală a Vioricăi Dăncilă în județul Bistrița-Năsăud.

De la prezidențiale la locale

Pentru că a mai rămas puțin timp până la începutul precampaniei pentru alegerile locale care vor avea loc în luna iunie a anului viitor, Radu Moldovan a fost întrebat dacă rezultatele de la alegerile prezidențiale vor influența atât de mult pe cele de la localele din vara viitoare: ”Vom vedea. Sunt convins că lucrurile la alegerile locale sau analizele oamenilor, judecata lor se vor face pe alte premise, pe cu totul alte lucruri decât la alegerile prezidenţiale sau parlamentare, dar toţi cei care facem politică şi suntem în funcţie de demnitate publică trebuie să fim pregătiţi pentru orice tip de rezultat. E foarte frumos când câştigi, e mai puţin plăcut când pierzi. De-a lungul vieţii am câştigat şi am pierdut. Ceea ce-mi doresc de la viaţa asta e să fiu sănătos. Nu moare nimeni din asta, nu s-a născut nimeni pe scaunul de preşedinte al Consiliului Judeţean. Sunt pregătit pentru absolut orice, în schimb nu voi precupeţi niciun efort să-mi continui munca şi activitatea mea”, a spus Moldovan.

 Ultimul mandat de președinte?

A spus-o Radu Molddovan în urmă cu câteva zile într-un interviu pe Pro BN TV: ” Cu siguranță mai îmi doresc încă un mandat de președinte al CJ BN, dar vă spun că e ultimul”. Altfel, Moldovan susține că PSD nu lasă garda jos pentru alegerile locale: ” Vom lupta la alegerile locale şi vom vedea ce vor decide cetăţenii, că aşa este în democraţiei, ei decid, noi luăm act. Dacă vor decide că merit să mai rămân aici, voi rămâne şi voi continua să muncesc pentru ei, dacă vor decide că nu, voi căuta altă soluţie”, a mai spus  Radu Moldovan.

Așa cum era de așteptat, o analiză ”la sânge” a rezultatelor obținute la alegerile prezidențiale de către PSD BN va avea loc după consumarea și celui de-al doilea tur de scrutin și oficializarea rezultatelor : ” Aştept să văd rezultatele alegerilor, va trebui să facem o analiză foarte serioasă cu toţi colegii noştri, preşedinţii de organizaţii şi să vedem ce avem de făcut în continuare. În politică, lucrurile sunt ciclice. Dacă am face o analiză, de exemplu, în 2004, când PSD avea un număr foarte mic de primari, a câştigat alegerile parlamentare aproape în toate comunele, când candida domnul Pupeză şi cu mine aghiotant. Se întâmplă astfel de lucruri, şi în 2012, şi în 2014. Rezultatul este unul ruşinos, cel din turul I cu 20%, dar e o realitate. Asta şi-au dorit oamenii şi eu nu pot decât să iau act de ceea ce îşi doresc oamenii”, a concluzionat Radu Moldovan