Radu Moldovan ia în considerare o nouă candidatură la alegerile locale din 2020: cap de listă la PSD pentru Consiliul Județean. Va merge PSD pe mâna tandemului Moldovan-Niculae?

872

Aflat în cel de-al șaptelea an de când ocupă funcția de președinte al Consiliului Județean, liderul PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan a închis deja, într-un fel sau altul, opțiunea pentru primăria Bistrița prin anunțarea oficială a candidaturii lui Cristian Niculae, președinte al organizației municipal și viceprimar. Cu toate acestea, Radu Moldovan a mai vorbit și despre schimbul de generații care va avea loc în vara lui 2020, atunci când se vor face listele pentru consiliul municipal. Este foarte clar că, imediat după alegerile prezidențiale, mai précis din ianuarie 2020, Cristi Niculae va identifica pe acei consilieri cu care va ieși în bătălia pentru primăria Bistrița.

În ceea ce privește Consiliul Județean, Radu Moldovan nu neagă faptul că se gândește la o nouă candidatură, doar că, „ încă nu am discutat nici cu familia mea despre asta, dar iau în considerare!”

Radu Moldovan: „La modul foarte sincer, nu m-am gândit la acest subiect. Nu vreau nici să creez suspans. Ce pot să vă spun e că nu voi candida la Primăria Bistrița în 2020, ca să eliminăm alte tipuri de speculații. Am o echipă foarte frumoasă la Consiliu Județean. Va urma să discutăm cu toții împreună. Avem proiecte de sute de milioane de euro la Consiliu. Cred că voi candida. Nu am o decizie. Nu am discutat cu nimeni, nici măcar cu familia mea. Vom vedea, dar iau în calcul o astfel de candidatură”.

Aici nu trebuie uitat faptul că, Radu Moldovan va putea activa doar opțiunea primului loc pe lista PSD pentru Consiliul Județean, funcția de președinte fiind rezultatul votului din ședința de constituire a consiliului județean rezultat în urma votului din iunie 2020, cât mai ales a negocierilor dintre partide, atunci când numărul aleșilor nu e sufficient pentru un vor majoritar. Mai trebuie spus aici faptul că, o bună reprezentare a PSD în Consiliul Județean, depinde foarte mult de voturile pe care le va primi PSD la nivelul municipiului Bistrița.