Rămășițele zilei: Fake news: uneori e mai importantă călătoria decât destinația

507

În urmă cu ceva vreme, timp trecut, zile apuse, cum să le mai spun, 30 de ani să fie, o fată, una specială, unică, m-a întrebat, eu în armată fiind, că dacă aș putea să plec, unde aș pleca? Întrebarea m-a luat prin surprindere, pentru că în armată, toate întrebările despre viață te pot lua prin surprindere, asta, pentru că acolo viața e altfel, altfel, dar corectă. Sigur, răspunsul meu a fost că nu am unde pleca. O dată pentru că ăia m-ar fi găsit și în gaură de șarpe și Batalionul Diciplinar m-ar fi mâncat de viu, Eat me alive, și, pentru că, așa i-am spus: Eu de aici nu am unde pleca, în nici o lume, fie ea liberă sau nu, nu am unde pleca, asta pentru că lumea mea ești tu. Fata s-a uita la mine, extrem de surprinsă, atunci nu a spus nimic, dar nici altădată.
Așa spun și acum, la cei 30 de ani trecuți de atunci și aproape 25 în media, că nu fac, nu scriu și nu cred că fake newsurile, adică știrile false reprezintă o soluție pentru marasmul din presă. Poate, poate doar o soluție de moment, una care să meargă pe FB, acolo unde se poate scrie orice tâmpenie și oricine poate fi jurnalist. Cum zice Tetelu: rahat.
Așa și eu: nu scriu fake newsuri, asta să mai liniștesc niște prieteni. Poate, alții o fac, eu nu, iar dacă o să fac, atunci va trebui să vă faceți probleme, pentru că știu foarte bine să scriu asemenea gen de știri. Restul, sunt povești despre orgolii și pricepere la politică, sex și folbal, ăla de liga a 4-a, că pe ăsta de liga a 2-a, am văzut ce a făcut U Cluj, puii mei de blegi.
Aaaa, uite că am scris o jumătate de fake news: am zis fata mea. A fost, dar nu atât cât să fie bine, deși, uneori, e mai importantă călătoria decât destinația. Altfel, cred că se poate scrie un fake news pentru fiecare…