Rata de infectare în municipiul Bistrița a scăzut sub 3 la mia de locuitori. Se reduc restricțiile

236

Incidența cazurilor de CoVid-19 în municipiul Bistrița a scăzut sub 3/1000 de locuitori, astfel că se reduc o parte din restricțiile aplicate aici pentru a preveni răspândirea bolii, informează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Astfel, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00.

De asemenea, sunt valabile aceleași reguli și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Tendința continuă de scădere a numărului de cazuri din municipiu din ultimele zile ne permite să redeschidem restaurantele, cafenelele, cinematografele, operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc etc. Totuși, un comportament responsabil care să meargă în paralel cu campania de imunizare este calea spre normalitate. Continuăm să fim vigilenți!”, a transmis prefectul Stelian Dolha.

Restricțiile în ceea ce privește municipiul Bistrița au fost modificate printr-o hotărâre adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență la data de 18 ianuarie 2021 și intră în vigoare începând cu data de 19 ianuarie 2021.

Prefectura Bistrița-Năsăud atrage atenția că se respectă în continuare legislația impusă de prelungirea stării de alertă, precum și cea care privește unitățile administrativ-teritoriale cu incidența între 1,5 și 3/1000 de locuitori.