Războiul amendamentelor : PMP vs PNL! Deputatului Ionuț Simionca i-a fost votat un amendament care ajută Rodna. Liberalii îl acuză că a bătut palma cu PSD

656

Discuțiile aprinse din Parlament pe tema bugetului nasc acuzații de tot felul. În acest context, după ce deputatului bistrițean Ionuț Simionca, PMP, majoritatea PSD-ALDE i-a votat un amendament prin care va fi construit un stadion în Rodna, liberalii îl acuză că a ”trecut” de partea PSD.

Replica lui Ionuț Simonca a venit foarte repede, el clamând că investiția de 4 miloane de lei votată prin acest amendament este o mare victorie pentru bistrițeni (n.red.- rodneni): ” Astăzi am obținut o mare victorie pentru bistrițeni, reușind să îi conving pe deputații puterii să accepte unul dintre cele mai importante din amendamentele mele: finanțarea cu peste 4 milioane de lei a unui obiectiv de interes din comuna Rodna”. Așa cum era de așteptat, Ionuț Simionca mai spune că: ” Pentru mine este important să mă lupt și să obțin proiecte pentru oameni, pentru județul Bistrița-Năsăud, prin orice mijloace legale. Nu m-a cumpărat nimeni, rămân un opozant al majorității PSD-ALDE, dar atunci când este spre binele comunității, fac ceea ce este în avantajul celor ce m-au trimis în Parlament”.

În acest cotext, Ionuț Simionca a anunțat că va vota Legea Bugetului de stat pentru 2019, lucru care i-a înfuriat pe liberali. Astfel, aceștia, prin vocea deputatului Florin Roman spun că Ionuț Simionca s-a vândut PSD.

Ce spune primarul Valentin Grapini?

Primarul comunei Rodna, comunitate care va beneficia de această investiție de 4 milioane de lei, a precizat că este vorba de un proiect depus la CNI (n.red.- Compania Națională de Investiții) în 2016: ” Am discutat cu toți parlamentarii noștri, iar domnul Ionuț Simionca mi-a garantat că va face un amendament la buget, promisiunea de susținere venind și din partea deputatului Daniel Suciu. Vreau sa le mulțumesc amândurora pentru susținerea proiectelor comunei Rodna”, a explicat primarul Rodnei.