Războiul piețelor : Ioan Turc : Piața Decebal arată neputința PSD de-a face ceva util și plăcut. Reacția viceprimarului Muthi…

682

Războiul piețelor : Ioan Turc : Piața Decebal arată neputința PSD de-a face ceva util și plăcut. Gelu Muthi, viceprimar: ” Investiția și lucrările au fost obligatorii, ele fiind doar o soluție temporară”

Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc își continuă atacurile la adresa administrației PSD-ALDE de la primăria Bistrița. Ultima țintă este piața Decebal, mai precis reabilitarea sectorului pentru producători, lucrări încheiate pe data de 10 iulie.

Potrivit celor spuse de Turc, cei 550 de mii de lei folosiți de PSD  pentru ”așa-zisa reabilitare, de fapt o mare bătaie de joc: ” Au muruit pe jos cu un fel de asfalt, au vopsit niște stâlpi, au schimbat acoperișul și, vezi Doamne, au pus luminatoare. Mesele au rămas la fel de odioase, cu muchii deschise, ca niște cuțite în care te poți tăia, multe dezasamblate. Sunt aceleași mese pe care marfa se strică vara și îngheață iarna, mese care amplifică efectul de seră, efect amplificat și de luminatoare”, explică Turc. Liderul liberal mai arată că, schimbarea meselor din beton cu mesele din tablă a fost o mare prostie, betonul reușind să mențină o temperatură constantă indiferent de anotimp.

” Am solicitat celor din primărie, nu o singură dată, să cumpere Hala Decebal și, care poate fi transformată într-o piață închisă, cu temperatură controlată, și, în care acest comerț cu legume și fructe să se desfășoare în mod civilizat. După părerea mea, cei din primărie au ratat, poate, singurul lucru bun care îl mai puteau face pentru oraș”, a mai precizat Turc.

Ce spune Gelu Muthi?

Viceprimarul Bistriței, Gelu Muthi, cel care s-a ocupat direct de acest proiect de reabilitare spune că Ioan Turc face doar declarații politice: ” Domnul Ioan Turc a fost și el viceprimar și, știe foarte bine, cum funcționează mecanismele administrației publice locale. Sigur, dânsul face declarații politice, dar, oamenii trebuie să știe că toate acele lucrări pe care le-am executat în piața Decebal erau absolut obligatorii, pentru că ploua în acel spațiu pentru vânzări, iar asfaltul era spart peste tot. Repet, poate am să fiu înțeles: e vorba doar de lucrări temporare, mai mult niște reparații, urmând să  revenim atunci când vom implementa proiectul mare pentru adevărata reabilitare, o reconstrucție de facto. Piața Decebal, starea ei generală, trebuia cumva rezolvată, soluția temporară, repet, fiind aceste lucrări de refacere, lucrări pe care le vom executa și în sectorul comercianților, locație unde nu au mai existat intervenții la structură dinainte de Revoluție”, susține Gelu Muthi.