Reprezentanții HoReCa și ai sălilor de sport au stat de vorbă cu prefectul Stelian Dolha și i-au cerut renunțarea la unele măsuri restrictive

206

Reprezentanți ai sectorului HoReCa și ai sălilor de sport din Bistrița-Năsăud, care și-au exprimat zilele acestea nemulțumirea față de noile restricții impuse în context pandemic, au fost invitați la discuții de prefectul județului, Stelian Dolha, și de subprefecții Atilla Decsei și Lorand Toth.

La întâlnirea care a avut loc în sala de ședințe a Palatului Administrativ, au participat reprezentanții Instituției Prefectului și ai instituțiilor de ordine publică și ai instituțiilor cu atribuții de control.

”Reprezentanții sectorului HoReCa au cerut lămuriri legate de aspectele tehnice ale măsurilor restrictive, inclusiv de organizare a teraselor și sprijin pentru a obține informații în timp util despre modificarile reglementărilor după care funcționează, dar și despre schemele de ajutor de stat pentru industria ospitalității. În cadrul întâlnirii s-au prezentat și analizat cele mai bune soluții care pot fi adoptate în avantajul industriei Horeca, în contextul pandemic în care ne aflăm.Reprezentanții instituțiilor de control au făcut recomandări referitoare la organizarea teraselor, astfel încât acestea să poată funcționa în condițiile actuale și au răspuns la întrebările referitoare la neclaritățile privind modificari legislative, acțiuni de control, dar și referitoare la șomajul tehnic și alte opțiuni aflate la dispoziție în această perioadă”, informează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Prefectul Stelian Dolha i-a asigurat pe reprezentanții HoReCa de întregul său sprijin și le-a propus organizarea unor întâlniri periodice pentru lămurirea neclarităților și pentru transmiterea către Guvern a solicitărilor din acest domeniu.

Reamintim că, în ultimele trei zile, în fața Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud au fost organizate proteste împotriva noilor măsuri restrictive impuse în context pandemic.