Restricțiile de circulație pe timp de noapte se aplică în intervalul orar 22:00 – 05:00; acțiune de control în Bistrița (FOTO)

249

Noile măsuri impuse de prelungirea stării de alertă în România au intrat în vigoare duminică, cea mai importantă fiind cea referitoare la restricţia privind circulaţia pe timp de noapte începând cu ora 22:00, faţă de 23:00, cât era până acum. În acest context, forțele de ordine din Bistrița-Năsăud s-au aflat în teren și au desfășurat o acțiune de informare a cetățenilor.

Astfel, duminică seara, forțele de ordine au fost prezente în zonele intens circulate din municipiul Bistrița, dar și în alte zone din oraș și au desfășurat atât acțiuni de informare a cetățenilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cât și de verificare a respectării noilor măsuri.

În intervalul orar 22.00-05.00 jandarmii au aplicat un număr de 21 de sancțiuni, dintre care: 14 avertismente scrise pentru nerespectarea restricțiilor de liberă circulație și 7 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, fiind legitimate un număr de 54 de persoane”, informează Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Totodată, în acest sfârșit de săptămână, jandarmii a efectuat verificări și cu privire la modul de respectare a măsurilor de protecție individuală, controale fiind efectuate în 316 locații, ocazie cu care au fost legitimate 1.266 de persoane.

Au fost aplicate 116 sancțiuni, astfel: 39 amenzi în valoare de 21.000 lei și 77 de avertismente scrise. Acestea au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, participarea la evenimente private dar și pentru nerespectarea măsurilor de liberă circulație”, mai precizează Jandarmeria Bistrița-Năsăud.

Pentru evitarea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, cetățenilor li se recomandă să evite deplasările în intervalul orar menționat, să respecte regulile de protecție sanitară, distanțarea fizică.

Forțele de ordine atrag atenția că astfel de acțiuni se vor desfășura pe raza județului Bistrița-Năsăud până la ridicarea tuturor restricțiilor.