Rețelele de alimentare cu apă vor fi extinse în cinci comune din Bistrița-Năsăud

142

La sediul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a fost semnat, vineri, un nou contract pentru execuția unor lucrări prevăzute în Master Planul de apă și canalizare etapa a II-a. Mai exact, a fost semnat contractul care prevede extinderea rețelelor de alimentare cu apă în comunele Șieu-Măgheruș, Budacu de Jos, Mărișelu, Șieu Odorhei și Șieu.

”Semnăm un nou contract pentru execuția unor lucrări prevăzute în Master Planul de apă și canalizare etapa a II-a. Mai exact, este vorba despre contractul de lucrări numărul 5, care vizează comunele Șieu-Măgheruș, Budacu de Jos, Mărișelu, Șieu Odorhei și Șieu. Vorbim doar de extinderea rețelelor de alimentare cu apă în acest contract. Avem aici o lungime totală a conductelor de distribuție de 61 de km, 1.544 de branșamente noi, 160 de cămine de vane, 54 de hidranți supraterani și 3 stații de pompare apă noi + o gospodărie de apă (stație de clorinare + rezervor de înmagazinare a apei)+ modernizarea unei stații de tratare”, a explicat Emil Radu Moldovan.

Președintele CJ Bistrița-Năsăud a mai adăugat că valoarea totală a contractului este de 25,6 milioane lei, circa 5 milioane euro, acesta fiind adjudecat de compania MIS Grup. Termenul pentru execuția lucrărilor este de 24 de luni.

Master Planul de apă și canalizare etapa a II-a este un proiect foarte, foarte important, care va îmbunătăți calitatea vieții concetățenilor noștri. Eu sper ca până la finalului anului în curs să avem ok-ul de la Jaspers și pentru celelalte loturi și să putem organiza licitațiile. Sper să avem cât mai puține contestații și din primăvară să înceapă implementarea efectivă a acestui Master Plan”, a completat Moldovan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.