Rezultatele Evaluării Naționale au fost afișate: Trei eleve au obținut 10, toate fiind din Bistrița

484

La examenul de evaluare națioanală au fost înscriși  2.502 elevi, din care 2.387 s-au prezentat la ambele probe, limba română și matematică, alți 5 au fost prezenți în sălile de examinare numai la prima probă, iar alți 110 au absentat de la ambele probe.

În acest context, la finele examenelor, trei eleve au primit nota 10: Irina Ciubucă și Maya Alexandra Staicu de la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” și Anamaria Daria Marian de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din municipiul Bistrița.

 

În topul primelor 20 de medii obținute în această primă etapă conduce detașat Școala Generală „Avram Iancu” din Bistrița cu 5 medii de top, urmată de Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița cu 4 medii, Liceul Creștin „Logos” Bistrița și Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Bistrița cu câte două medii. Urmează Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Năsăud, „Liviu Rebreanu” din Maieru, „Grigore Silași” și „Petru Rareș” din Beclean, precum și școlile „Genrală Nr.1”, Colegiul Național „Andrei Mureșanu” și „Lucian Blaga” din Bistrița cu câte o medie în primele 20.

La polul opus se află șapte elevi care și-au scris corect doar numele la ambele probe, aceștia obținând media 1 (unu).

Niciun elev nu a fost eliminat pe durata probelor.