Robert Sighiartău: ”Vom avea centură ocolitoare la Beclean!”

339

Deputatul PNL Robert Sighiartău a dat o veste bună locuitorilor orașului Beclean. În cele din urmă, centura ocolitoare a Becleanului va beneficia de finanțare prin intermediul Programului Operațional de Infrastructură Mare (POIM).

”Vom avea centura ocolitoare la Beclean! Guvernul PNL investește în dezvoltarea județului Bistrița-Năsăud! Varianta ocolitoare a orașului Beclean a primit avizul cu privire la finanțarea prin Programul Operațional de Infrastructură Mare potrivit Ordinului ministrului Transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor, avizat de colegul meu Marcel Boloș – ministrul Fondurilor europene la propunerea Ministerului Transportului, Infrastructurii și Comuncațiilor, condus de Lucian Bode!”, a anunțat Robert Sighiartău prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook.

La rândul său, primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, a precizat că varianta ocolitoare a orașului Beclean a primit undă verde la finanțare europeană, iar construcția ei va începe în scurt timp.

Mulțumesc pe această cale Guvernului României pentru încrederea pe care o are în maturitatea administrației locale din orașul Beclean, asumându-ne de la bun început acest proiect esențial pentru comunitate, și, totodată, mulțumiri domnului senator Ioan Deneș care a susținut acest proiect important. Varianta de ocolire a orașului Beclean este unul dintre cele mai benefice proiecte pentru comunitatea noastră, întrucât va asigura decongestionarea traficului și va crește calitatea vieții cetățenilor. Mulțumesc tuturor celor implicați pentru finanțarea variantei de ocolire a orașului Beclean și mai ales beclenarilor pentru răbdare și încredere”, a spus Moldovan.

Potrivit unui studiu de fezabilitate aprobat anul trecut, valoarea investiției în realizarea unei variante ocolitoare a orașului Beclean este estimată la aproximativ 15 milioane de euro, iar aceasta ar urma să facă legătura între DN 17 și DN 17D. Centura ar urma să cuprindă și un viaduct cu o lungime de 500 de metri. De asemenea, varianta de ocolire a orașului Beclean va face legătura dintre Drumul Expres DX4A Dej-Beclean-Bistrița și Drumul Trans Regio TR45 Beclean-Salva.