Rodna, Valentin Grapini: ”Suntem în grafic cu tot ceea ce ne-am propus, inclusiv cu viitorul centru SMURD

658

Vara lui 2019 pare și este o perioadă importantă pentru adminstrația comunei Rodna, cît mai ales pentru primarul Valentin Grapini.

” În Rodna, lucrurile se desfășoară normal. Din punct de vedere administrativ, suntem aproape în grafic cu tot ceea ce ne-am propus și, sigur că, până la finele acestui mandat, tot ceea ce am promis în 2016 trebuie să finalizăm sau să ne apropiem de finalizarea respectivelor proiecte. Într-adevăr, am avut câteva sincope, iar asta s-a întâmplat consecință a birocrației excesive de la procedurile de achizii și a licitațiilor, dar că toate aceste sincope au fost depășite”, spune Valentin Grapini.

Potrivit edilului Rodnei, din acest an, în comună, vor fi începute o serie foarte lungă de lucrări: ” Fac pe această cale un apel către toți locuitorii din Rodna care urmează să fie afectați: aveți răbdare, oameni buni, aveți răbdare cu aceste lucrpri care vor crea un anumit disconfort stradal, dar nu putem face omletă dacă nu spargem ouăle”, spune primarul Grapini.

Ce proiecte se vor finaliza până în 2020?

Primarul Valentin Grapini confirmă că, o dată, e vorba de toate acele proiecte care sunt finanțate de la bugetul local, dar cele mai importante din punctul lui de vedere sunt cele pe fonduri europene sau guvernamentale: ” Cert, vom finaliza toate lucrările la grădiniță de la fosta casă a pionierilor, mai multe drumuri forestiere dar și artera dintre  Rodna-Valea Vinului urmează să fie terminate. La toate acestea, mai trebuie să spun despre apă și canal, și ele fiind aproape de a fi funcționale. Nu vreau să uit de lucrările de modernizare la centrul civic, lucrări care ar putea demara în luna august, în acest caz fiind vorba de finanțări externe să zic așa, cât și de la bugetul local”.

Centru SMURD la Rodna?

Este un mai vechi vis al primarului Valentin Grapini: ” Suntem pe cale să obținem acest centru SMURD la Rodna, imobile unde vor mai ființa poliția locală și ocolul silvic dar și alte servicii necesare unei bune funcționări a administrației locale. Vă asigur că, până la anul viitor, vom avea trotuare dar și o bază sportivă reabilitată din temelii”, punctează Grapini.

Valentin Grapini: ” Pe lângă astea, mai avem de terminat în acest an drumul care leagă Rodna de Măgura Ilvei, fiind vorba de un proiect al ADI Rodna-Măgura, aici fiind cuprinse și asfaltarea a mai multor străzi, aflate în diferite stadii de modernizare. De asemenea vom reabilita corpul B aflat în spatele primăriei, lucrare începută anul trecut”, punctează Grapini.

Un alt proiect al primarului Valentin Grapini  este cel a construirii unei capele multiconfesionale.

Edilul Rodnei mai arată că mai sunt multe alte proiecte care își urmează cursul pentru a fi implementate. Unul dintre ele face referire la reabilitare Bisericii Greco-Catolice, monument istoric de tip A: ” Așteptăm să se redeschidă linia de finanțare, noi fiind deja gata cu proiectul, așteptând doar să îl putem depune și încarca pe SEAP”.