joi, iunie 30, 2022
AcasăEvenimentRugăciune ecumenică în fața Bisericii Evanghelice din Bistrița, la 13 ani de...

Rugăciune ecumenică în fața Bisericii Evanghelice din Bistrița, la 13 ani de la incendiu

-

La 13 ani de la incendiul care a cuprins Biserica Evanghelică din Bistrița,  municipalitatea organizează o rugăciune ecumenică de comemorare a tristului eveniment.

”Astăzi, 11 iunie 2021, începând cu ora 19:40, în Piața Centrală, va avea loc o rugăciune ecumenică pentru comemorarea tristului eveniment din istoria oraşului – incendiul care a afectat grav turnul şi Biserica Evanghelică, în urmă cu 13 ani”, a anunțat Primăria Bistrița.

Reamintim că, la data de 11 iunie 2008, unul din cele mai importante monumente istorice din oraşul Bistriţa, Biserica Evanghelică, a fost cuprins de un incendiu de proporţii. Sub privirile îngrozite ale locuitorilor, simbolul orașului a fost mistuit de flăcări.

De-a lungul anilor, autoritățile au reușit să obțină, din diverse surse, fonduri pentru refacerea bisericii. Primăria Bistriţa a obţinut inclusiv o finanţare europeană de circa 2,8 milioane de euro pentru reabilitarea Bisericii Evanghelice, care este vizitată anual de peste 15.000 de turişti.

Din bani europeni, au fost prevăzute a fi realizate lucrări de consolidare, lucrări de restaurare a componentelor artistice, picturi, vitralii, mobilierul bisericesc şi lucrări de restaurare a orgii.

Licitaţia pentru proiectul ”Restaurarea Bisericii Evanghelice C.A. Bistriţa în vederea introducerii sale în circuitul turistic internațional” a fost adjudecată de un consorţiu din Iaşi, specializat în restaurarea unor monumente medievale.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Rămâneți conectați

5,700FaniÎmi place
spot_img

Ultimele știri