S-au închis porțile la CMID-ul de la Tărpiu! Vitalia este în conflict cu Supercom SA

749

La orizont se prefigurează o criză a gunoaielor? Cel puțin astăzi, joi, neînțelegeri contractuale între admimistratorul CMID-ului de la Tărpiu, adică SC Vitalia SA și unicul operator pentru ridicarea și transportul deșeurilor din Bistrița-Năsăud, SC Supercom SA, au avut drept consecință închiderea porților de la CMID pentru autospecialele Supercomului.

Scandalul de la depozitul de deșeuri de la Tarpiu…ce spune directorul Vitalia, Liviu Tanase

Publicată de PRO BN TV pe Joi, 28 martie 2019

Potrivit lui Liviu Tănase, director al sucursalei Bistrița a Vitalia SA, firma care administrează CMID-ul de la Tărpiu, decizia de-a nu mai permite accesul Supercom în CMID este consecința unor prevederi existente într-un contract pe care cele două firme urmau să îl semneze, prevederi ale Vitalia și, cu care, Supercom nu este de acord:  „Noi, prin natura serviciului, suntem obligați să avem un contract de prestări servicii cu operatorul desemnat de Asociația de Dezvoltare Intracomunitară (A.D.I.) „Deșeuri” pentru colectarea deșeurilor din Bistrița-Năsăud, drept pentru care am procedat la comunicarea cu compania Supercom în a ne schimba drafturi de contract, iar în acest moment nu am finalizat această, să-i spunem, neînțelegere contractual”. Tănase ne-a mai explicat că mai există și o diferență de plată: ” Ne aflăm în a 50-a zi după termenul legal și așteptăm ca Supercom să își onoreze datoria. Dacă semnează contractul, deschidem poarta”.

Tănase a mai explicat faptul că  a notificat în prealabil atât firma direct implicată, Supercom, cât și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, despre intenția de-a interzice accesul Supercom în interiorul CMID.

 

Pentru că ADI ”Deșeuri” este entitatea din subordinea Consiliului Județean care se ocupă de această delicată problem, am luat legptura cu directorul ADI ”Deșeuri”, Pavel Plăian:  ”Este o situație neclară, fiecare operator își susține poziția. Unul spune că au existat ceva restanțe la plăți, chestiune infirmată de cealaltă parte, iar cealaltă parte susține că se invocă faptul că nu se dorește încheierea unui contract, deși este obligatorie încheierea unui astfel de contract. Suntem în curs de lămurire la această oră. Vom verifica dacă au existat sau există restanțe la plăți,iar dacă nu au existat restanțe care să depășească termenul de 45 de zile, inchiderea depozitului este absolut abuzivă!  Operatorul depozitului nu are voie să sisteze depozitarea deșurilor pentru că activitatea de depozitare este un serviciu afarent serviciului de salubrizare și trebuie respectat principiul continuității și asigurării permanente a acestui serviciu” .

Vom reveni!