Săptămâna Prevenirii Criminalității: Mai bine dăruiești, decât să lovești!

500

Poliţia Română, instituţie care pune pe primul plan siguranţa cetăţenilor, desfășoară în fiecare an activități inedite și de amploare pentru a marca ,,Săptămâna Prevenirii Criminalității,,.  

 Marți, 4 iunie, a fost declarată la nivel național ,,ziua prevenirii violentei domestice”. Polițiștii au derulat  activități cu caracter informativ – preventiv specifice acestei zile. Informațiile au ajuns la cetățenii județului atât cu ocazia unor activități ,,indoor,,- prezentări de filme și materiale specifice, însoțite de discuții despre ce înseamnă violența domestică,  care sunt semnele de abuz, factori concurenți, ce prevede legea și ce măsuri iau polițiștii in astfel de situații și, nu în ultimul rând, despre instituțiile care pot acorda suport în această privință, cât și prin activități ,,outdoor,, desfășurate în oraș.

Astfel, la Liceul de Muzică ,,Tudor Jarda,, din Bistrița, zeci de adolescente au primit informații din partea Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și a președintei AFI Pro Familia, doamna Doina Monda. Apoi o trupă de elevi ingenioși și creativi ai Liceului de Arte ,,Corneliu Baba,, Bistrița au realizat în diferite locații din oraș acte de ”performing art” prin care au ilustrat situații de viață și cupluri din diferite categorii sociale care ajung la stări conflictuale, abordând inclusiv tema hărțuirii stradale. Polițiștii i-au însoțit și au discutat cu trecătorii situațiile respective, testând în acest fel și capacitatea de reacție a publicului în astfel de situații.

Concluzia zilei a fost aceeași, motto-ul campaniei de prevenire a violenței domestice inițiate de poliția bistrițeană: ,,Mai bine dăruiești, decât să lovești!,,