Șapte noi cazuri de infecții cu noul coronavirus în Bistrița-Năsăud. A fost înregistat un nou deces

286

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Bistrița-Năsăud au fost înregistrate șapte noi cazuri de COVID-19, bilanțul total al îmbolnăvirilor urcând la 1.117. De asemenea, încă un pacient infectat cu noul coronavirus a decedat. 

Potrivit informațiilor transmise de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, din numărul total al pacienților diagnosticați cu infecții cu noul coronavirus, 934 au fost declarați vindecați.

Totodată, de la debutul epidemiei și până acum, la nivel județean au fost înregistrate și 83 de decese ale unor pacienți confirmați cu COVID-19, ultimul survenind în data de 26 august – un bărbat în vârstă de 51 de ani. Pacientul a fost internat la data de 8 august în secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, însă evoluția stării de sănătate a fost nefavorabilă și la data de 13 august a fost transferat în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, unde a decedat ieri. Bărbatul figura în evidențele medicale și cu o altă afecțiune: astm bronșic.

În intervalul 26 – 27 august, în județ au fost efectuate 117 de teste COVID-19, 115 fiind prelucrate în Laboratorul de biologie moleculară RT-PCR din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

În ceea ce privește situația persoanelor aflate în izolare sau carantină pe teritoriul județului, la data de 27 august existau 40 de persoane în izolare și alte 348 în carantină.

La nivel național, situația este următoarea: