Şapte noi cazuri de infecții cu noul coronavirus în Bistrița-Năsăud. Au fost înregistrate şi două noi decese

266

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Bistrița-Năsăud au fost înregistrate 7 noi cazuri de COVID-19, bilanțul total al îmbolnăvirilor urcând la 1.141. Printre persoanele confirmate pozitiv se numără şi un asistent medical și o infirmieră de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, dar și o persoană dializată. De asemenea, alţi doi pacienţi infectaţi cu noul coronavirus au decedat.

Potrivit informațiilor transmise de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, din numărul total al pacienților diagnosticați cu infecții cu noul coronavirus, 967 au fost declarați vindecați.

Totodată, de la debutul epidemiei și până acum, la nivel județean au fost înregistrate și 85 de decese ale unor pacienți confirmați cu COVID-19, ultimele două survenind la doi bărbați de 58 și 62 de ani.

În intervalul 29 – 30 august, în județ au fost efectuate 116 de teste COVID-19, 68 fiind prelucrate în Laboratorul de biologie moleculară RT-PCR din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița şi alte 48 la unităţi medicale din Cluj-Napoca.

În ceea ce privește situația persoanelor aflate în izolare sau carantină pe teritoriul județului, la data de 30 august existau 49 de persoane în izolare și alte 373 în carantină.

La nivel național, situația este următoarea: