Satul Mintiu are un Cămin Cultural complet modernizat

1001

Un obiectiv important al comunei Nimigea a fost reabilitat în totalitate. Căminul Cultural din satul Mintiu și-a schimbat complet aspectul după lucrările de modernizare, executate la exterior și interior, care s-au încheiat recent. Clădirea a intrat în reparații capitale în urmă cu un an, fondurile de investiție fiind asigurate în cadrul unui proiect european în valoare de circa 500.000 de euro.

Lucrările de renovare capitală au fost realizate de firma Miron din Beclean, administrația condusă de primarul Mircea Runcan fiind mulțumită de calitatea și operativitatea de care a dat dovadă constructorul. Recepția obiectivului înnoit la standarde europene a avut loc astăzi, în prezența președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Am încheiat, după un an de muncă, lucrările la Căminul Cultural din satul Mintiu. Obiectivul este adus la standardele actuale, complet renovat și modernizat. Vreau să mulțumesc constructorului pentru seriozitate și calitatea lucrărilor executate, dar și echipei care a contribuit la realizarea proiectului de reabilitare și modernizare. Țin să subliniez că urmează să demarăm alte proiecte importante de care comunitatea din Nimigea are nevoie.”, a declarat primarul Mircea Runcan.

La rândul său, președintele Emil Radu Moldovan a lăudat ”bijuteria de Cămin Cultural de care comunitatea din Mintiu se poate bucura”. De asemenea, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a mai spus că: ”În comuna Nimigea, una dintre cele mai întinse localități din județ, am reușit să atragem împreună cu primarul Mircea Runcan 9.4 milioane de euro pentru investiții în grădinițe, școli și drumuri”.

Revenind la Căminul Cultural din Mintiu să spunem că el este spațios și este renovat în totalitate. Clădirea dispune de încălzire centralizată, rețea electrică și termică modernă iar punerea în practică a proiectului a fost dificilă întrucât structura terenului pe care este construită clădirea este una cu sare.