Scandal politic, la Rebrișoara ! De 1 Decembrie, se anunță protest în stradă pentru susținerea viceprimarului Nicu Moldovan, demis vineri

1597

De ieri, 29 noiembrie, Nicu Moldovan (PSD), numită viceprimar al comunei Rebrișoara după alegerile din iunie 2016, și-a pierdut funcția. Proiectul privind schimbarea sa a fost inițiat de primarul Viorel Clapău (PNL) și aprobat în ședința Consiliului Local de vineri cu 9 voturi ”Pentru”, din cele 13 posibile. Indignați de decizie, susținătorii lui Nicu Moldovan și-au anunțat deja intenția de a protesta în stradă, duminică, 1 Decembrie, la Monumentul Eroilor din fața bisericii, după ieșirea de la Sfânta Liturghie.

Da, viceprimarul Nicu Moldovan a fost demis din funcție la propunerea mea. Administrația nu se face pe Facebook, atât vreau să spun deocamdată ! În ce privește protestul, e dreptul oamenilor, de aceea mă voi duce mâine în mijlocul lor și le voi explica despre această demitere”, ne-a declarat, astăzi, primarul Viorel Clapău.

Conform legii, viceprimarul poate fi schimbat din funcție dacă pentru asta votează o treime din membrii Consiliului Local. Legislativul comunei Rebrișoara e format din 13 consilieri: 6 din organizația PNL, 5 din PSD și 2 din ALDE. Astfel, aleșilor din PSD și ALDE, care au susținut în mod deschis demiterea viceprimarului, li s-a alăturat și un consilier al PSD.